• Οικονομία

    ΔΝΤ: Να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις

    • NewsRoom
    ΔΝΤ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις


    Υπέρ της εφαρμογής των ψηφισμένων μέτρων για τις περικοπές των συντάξεων τάσσεται για μια ακόμα φορά το ΔΝΤ, ώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για την υιοθέτηση αντιμέτρων.

    Όπως ανάφερε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέφρι Ράις, το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό να εφαρμόζονται οι πολιτικές που έχουν ήδη ψηφιστεί, όπως το συγκεκριμένο μέτρο.

    Σχολιάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία αναφέρονταν ότι «το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης», ο κ. Ράις υπενθύμισε πως το ΔΝΤ δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα με την Ελλάδα. Όπως ανέφερε, η κύρια διάδραση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακή εποπτείας είναι μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Ευρύτερα αυτή είναι η συμφωνία, είπε, «και σίγουρα συμφωνούμε ότι οι πόροι πρέπει να χρησιμοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας».

    Ο Τζέρι Ράις κλήθηκε να απαντήσει και στο θέμα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ. «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά μπορώ να πω ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διαχείρισης χρέους», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Ράις, «έχει μια σειρά επιλογών και αυτή (σ.σ. πρόωρη αποπληρωμή) είναι μια εξ΄ αυτών». Τόνισε δε ότι η χώρα είναι σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση του Eurogroup για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά και το μαξιλάρι ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια και της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης του προγράμματος. Έτσι, συμπλήρωσε μπορεί να είναι υπομονετική στους σχεδιασμούς.

    Τέλος, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόσκληση του ΠτΔ προς την Κριστίν Λαγκάρντ να επισκεφτεί την Ελλάδα αλλά δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Καμπανάκι» ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία: Αναγκαία η στροφή σε ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Παραλυτική στασιμότητα της οικονομίας – Σε ποιους δείκτες αποτυπώνεται

     



    ΣΧΟΛΙΑ