• Οικονομία

    Διθύραμβοι Τσακαλώτου για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα – «Καμπανάκι» από Κοστέλο

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Αισιόδοξο μήνυμα στους επενδυτές και τους δανειστές επιδίωξε να στείλει ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε στο 20ό Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link.

    Με κεντρικό σύνθημα «Greece is back» ο Υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να καθησυχάσει τα πνεύματα για την παροχολογία και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, ενώ παράλληλα προσπάθησε να ψαρέψει νέες επενδύσεις μιλώντας για την πρόοδο της χώρας στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και στις μεταρρυθμίσεις.

    «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα κόκκινα δάνεια (NPLs). Είπε επίσης ότι μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγούν στην άνοδο του εθνικισμού, αλλά και η κοινωνική ενσωμάτωση χωρίς μεταρρυθμίσεις είναι εξίσου επικίνδυνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πακέτο θετικών μέτρων αλλά και στη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ επεσήμανε πως η φορολογία στις επιχειρήσεις θα μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Ωστόσο, στο 20o συνέδριο Invest in Greece που διοργανώνει το Capital Link και μπροστά σε ένα κοινό επενδυτών και κυβερνητικών αξιωματούχων που ενδιαφέρονται για να γίνουν επενδύσεις στην χώρα μας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άκουσε τον επικεφαλής του Κλιμακίου της Κομισιόν και της Τρόικας για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο να τους λέει ότι ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους δεν θα υπάρξει, εάν δεν εκπληρώσει η κυβέρνηση τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    Παράλληλα, το ίδιο κοινό άκουσε τον Κοστέλο να καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει μεγάλη προσοχή στις αλλαγές που επαγγέλλεται για τα εργασιακά, γιατί μπορεί να σημάνει πισωγύρισμα της ελληνικής Οικονομίας.

    Ουσιαστικά ο Ντέκλαν Κοστέλο έθεσε το πλαίσιο των όσων πρέπει να περιμένουν από την Ελλάδα οι επενδυτές, προκειμένου να φέρουν τα λεφτά τους, δίνοντας το «σήμα» στις αγορές ότι η μεταμνημονιακή χαλάρωση και η παροχολογία έχουν όρια και ημερομηνία λήξεως, ως την επόμενη Αξιολόγηση τον Απρίλιο και τα οριστικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας το 2018 και τις αρχές του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μείωση του αφορολόγητου υπόσχεται τώρα ο Τσακαλώτος και συνιστά υπομονή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλο το παρασκήνιο: Τι άλλαξε ο Τσακαλώτος στην αγορά των casino και στο Ελληνικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευρηματικός… ο Τσακαλώτος: Ρίχνει ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ: «Εσείς φταίτε που δεν βγήκαμε στις αγορές!»



    ΣΧΟΛΙΑ