• Οικονομία

    Citigroup: Η Ελλάδα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών

    • NewsRoom
    Citigroup

    Citigroup


    Στην προοπτική έγκρισης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από το Eurogroup αναφέρεται στο νέο ενημερωτικό της σημείωμα η Citigroup, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη της τρέχουσας αξιολόγησης αποδείχθηκε μία από τις «ομαλότερες» των τελευταίων 8 ετών.

    Παράλληλα, η Citigroup σημειώνει ότι η Ελλάδα αναμένεται να λάβει τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ στα μέσα Φεβρουαρίου.

    Από το ποσό αυτό, όπως αναφέρει, τα 3,3 δισ. θα καλύψουν τις υποχρεώσεις αποπληρωμένης του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος Ιουνίου, τα 1,9 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων και τα υπόλοιπα 0,5 δισ. θα κατευθυνθούν στην  αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα δοθεί τον Απρίλιο για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων επίσης.

    Citigroup

    Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα

    Σύμφωνα με τη Citigroup, η ομαλή έκβαση της τρίτης αξιολόγησης θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο.

    Αναφερόμενη δε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P κατά μία βαθμίδα στο «Β», με θετικές προοπτικές, η Citi τονίζει πως η νέα διαβάθμιση εξακολουθεί να είναι πέντε επίπεδα χαμηλότερα από την επενδυτική κατηγορία και χαμηλότερη από την αξιολόγηση που είχαν οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατά την έξοδό τους από τα προγράμματα διάσωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eurogroup: Κλείνει σήμερα η αξιολόγηση – Εντός Φεβρουαρίου η εκταμίευση της δόσης



    ΣΧΟΛΙΑ