Βαγγέλης Μαρινάκης
Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management

Έκλεισε τελικά η συμφωνία μεταξύ του Εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και της ιστορικής βρετανικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ. Όπως ανέφερε το BBC, η αγγλική Football League ενέκρινε το αίτημα και με δεδομένη τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, η βρετανική ομάδα περνά στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις 19 Απριλίου το mononews.gr σε δημοσίευμα του με τίτλο: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης της Nottingham Forest – Όλες οι κινήσεις του ισχυρού εφοπλιστή , είχε αναφερθεί στο θέμα.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανήκε για πέντε χρόνια στον Φαουάζ αλ Χασαβί, με τον οποίο η ομάδα παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στην Τσαμπιονσιπ. Τον Ιανουάριο, αμερικανικό fund επιχείρησε να μπει «σφήνα» στη συμφωνία, καταθέτοντας πρόταση για τις μετοχές των Λονδρέζων. Η συμφωνία, ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε, με συνέπεια η ομάδα να καταλήξει στον Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή.

Αμέσως μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει για πρώτη φορά επισήμως ότι υπάρχει συμφωνία για την αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ, διευκρινίζοντας πως «και 100 Νότιγχαμ να πάρουμε, ο Ολυμπιακός θα προηγείται και θα είναι πάνω από όλα και όλους».


Το «μανιφέστο» του νέου ιδιοκτήτη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διαμένει για ικανό διάστημα τον χρόνο στο Λονδίνο, καθώς διαθέτει σπίτι στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, ενημέρωσε τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Μάρτιο, Μαρκ Γουόρμπαρτον, ότι θα μείνει για πολλά χρόνια στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο νέος ιδιοκτήτης του λονδρέζικου συλλόγου, ανέλυσε το «μανιφέστο» του, δηλαδή τον σχεδιασμό και τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εστίασε στα εξής σημεία:

– Να επανέλθει η σταθερότητα στο κλαμπ και να την επαναφέρουμε στα υψηλά στάνταρ που ανήκει, στην ελίτ της Premier League.

– Δεν δίνω ποτέ υποσχέσεις, μόνο πραγματοποιώ, τόνισε

– Θα δουλέψουμε βάσει των οικονομικών κανόνων της EFL, για να στηρίξουμε τον προπονητή.

– Θα επιλέξουμε έναν συμβουλευτικό σώμα για τους οπαδούς, που θα συνδέεται με τους οπαδούς και ένα συμβούλιο για την ομάδα νέων, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στη διοίκηση.

– Θα μειώσουμε την τιμή του εισιτηρίου για να παραμείνουν στο γήπεδο οι οπαδοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here