ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτική η ευαισθησία της ΝΔ για τη Βενεζουέλα

«Για την κατάσταση στη Βενεζουέλα μεγάλες ευθύνες έχει η αντιπολίτευση», λέει η Κουμουνδούρου

0

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από το αίτημα που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση περί σύγκλησης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την κατάσταση στην Βενεζουέλα, το οποίο και απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Μάλιστα, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως για τις ταραχές στη Βενεζουέλα έχει μεγάλη ευθύνη η αντιπολίτευση της χώρας, ενώ κατηγορεί και τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας για «υποκριτική ευαισθησία» για το θέμα.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση: 

«Με το αίτημά της περί σύγκλησης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την κατάσταση στην Βενεζουέλα, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, συνεπικουρούμενη από μερίδα ιδιωτικών ΜΜΕ προσπαθεί, για άλλη μια φορά, να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο, μιας που οι ελπίδες της για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης αποδείχθηκαν ξανά φρούδες. Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να καταθέτει αιτήματα σε αναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, σχετικά με την εσωτερική πολιτική άλλων κρατών, καλύτερα να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του σπαραζόμενου κόμματός του.

Όσο για την υποκριτική ευαισθησία για τη Βενεζουέλα, η οποία ανασύρεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς και από τη ΝΔ, όποτε ξεμένει από προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα, για την οποία μεγάλη ευθύνη έχει η αντιπολίτευση, και θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η εκτόνωση της έντασης και ο διάλογος μεταξύ της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Να επισημάνουμε, πάντως, ότι τόσο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, όσο και διάφορα ΜΜΕ, ουδόλως ευαισθητοποιούνται για την σοβούσα κρίση στην Παραγουάη, όπου η κρατική καταστολή των μαζικών κοινωνικών αντιδράσεων εκ μέρους της δεξιάς κυβέρνησης έχει οδηγήσει στο θάνατο διαδηλωτών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυξάνουν τα θύματα στη Βενεζουέλα: Ακόμα 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μηταφίδης ξαναχτυπά: Η Βενεζουέλα είναι δημοκρατία αλλά διαφορετική (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here