Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας

Για άλλη μια φορά επιτέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη (18 Μαΐου 2017), στα πλαίσια της εκδήλωσης της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TÜSİAD), ενώ στα λεγόμενά του αναφέρθηκε προκλητικά και στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι θεωρεί κατάφορη αδικία ότι εδώ και 54 χρόνια η Ένωση εξαναγκάζει την Τουρκία να παραμένει στο κατώφλι της σε στάση αναμονής, τη στιγμή που άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και ιδιαιτερότητες γίνονται δεκτές.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στην ΕΕ ότι η Τουρκία δεν είναι χωριό, κι ότι έχει περηφάνια: «Ποια είναι επιτέλους η αμαρτία της Τουρκίας και δεν γίνεται δεκτή στην ΕΕ; Καμία από τις χώρες που έγιναν δεκτές δεν ήταν καλύτερή μας. Δείτε την Ελλάδα, τη Βουλγαρία… Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει χρέος 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως η ΕΕ τη στηρίζει με κάθε μέσο, έχοντάς την στα ώπα-ώπα και προσπαθεί να την κρατήσει όρθια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτές είναι πραγματικότητες που πρέπει να τις δούμε. Είδατε τι έκαναν στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα με το δημοψήφισμα. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα μικρή. Δεν είμαστε χωριό. Έχουμε αξιοπρέπεια, περηφάνεια. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την περηφάνεια μας» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος συμπληρώνοντας ωστόσο ότι, «αν θέλουν να μας εντάξουν, καλώς να μας εντάξουν».

Ανέφερε ακόμη πως στο παρελθόν, ένας Γάλλος ΥΠΕΞ που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του του είχε πει «άδικα προσπαθείτε, δεν θα σας εντάξουν». Τον ρώτησε, όπως είπε, γιατί, και εκείνος του εξήγησε τους λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here