Μέγαρο Μαξίμου: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να λειτουργήσουν εκ νέου υπονομευτικά»

Η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της ΝΔ

0

Αντεπίθεση στη Νέα Δημοκρατία και την επικριτική ανακοίνωσή της για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup του Μαρτίου, παρά τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει τον περασμένο Φεβρουάριο η κυβέρνηση, επιχειρεί να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ πως λειτουργεί υπονομευτικά, καθώς έσπευσε να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική πλευρά.

Η απάντηση του γραφείου Tύπου του Πρωθυπουργού στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει :

«Μετά τη λήξη των εργασιών του σημερινού Eurogroup, τόσο ο Πρόεδρός του κ. Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί, επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, για μια συνολική συμφωνία.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσαν με ανακοίνωση να λειτουργήσουν εκ νέου υπονομευτικά, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ελληνική πλευρά.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η μοναδική αντιπολιτευτική γραμμή του κ. Μητσοτάκη είναι η διαρκής επένδυση στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων. Τον προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δικαιωθεί.

Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σε υψηλότατο επίπεδο στις Βρυξέλλες, με στόχο μια συνολική συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: «Η Κυβέρνηση αντιπαρατάσσει νέα ψέματα και φτηνή προπαγάνδα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραμένουν στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις Βρυξέλλες» – Δεν επιστρέφουν οι Θεσμοί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here