Κ. Μητσοτάκης: «Κύριε Τσίπρα, είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα ψέματά σας» (video)

0

Η Ελλάδα ζει σήμερα έναν εφιάλτη, για τον οποίο υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο.

Εξαπολύοντας μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία».

«Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν δεν διακοπτόταν η πορεία της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «η πατρίδα μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς τέλος».

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμο που καταθέτετε, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δισεκατομμύρια. Χάσαμε 26 δισεκατομμύρια εθνικού πλούτου. Και αυτή η απώλεια είναι μόνιμη. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δισεκατομμύρια πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μία πολιτική απάτη όμοια της οποίας δεν έχουν δει στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. «Η ετυμηγορία της ιστορίας είναι αμείλικτη. Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική απάτη. Παγιδεύετε τη χώρα σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική, μόνο και μόνο για να παραμείνετε στην εξουσία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)
Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)

«Από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ». Επεκτείνετε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο. Δεσμεύσατε την περιουσία του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια. Και εκχωρείτε την αρμοδιότητα για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό που λέγατε ότι θέλετε να διώξετε από το πρόγραμμα και τώρα το παρακαλάτε να μείνει και του δίνετε τα κλειδιά της χώρας.  Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εγκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα πως χτίζουν το δικό τους κομματικό κράτος. «Έχετε καταστήσει το Σύνταγμα της χώρας κουρελόχαρτο. Είμαι σίγουρος πως έχουν γνώση οι θεματοφύλακες του πολιτεύματος», συμπλήρωσε.

O κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε παταγωδώς και πως θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Αλλά, όπως είπε, «η ντροπή είναι λέξη άγνωστη σε εσάς», υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν πως δεν θα φέρει νέα μέτρα για μετά το 2018. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί την δική της διαπλοκή.

«Οι βουλευτές σας έλεγαν τα ίδια. Είστε οι ίδιοι σήμερα που θα ψηφίσετε και με τα δύο χέρια όσα προβλέπει η συμφωνία. Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε πως θα παραιτηθεί, εάν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 9.000 ευρώ. Αντί αυτού σήμερα φορολογείτε τους συμπολίτες μας που βγάζουν 500 ευρώ το μήνα. Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωνε τους ενστόλους πως θα προστατέψει τα εισοδήματά τους. Και τώρα παραμιλούν από τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίσουν τα πάντα, για να παραμείνουν στην εξουσία.»

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)
Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)

«Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, αλλά δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό», σημείωσε σκωπτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και τελικά παίρνετε μέτρα χωρίς λεφτά. Το νέο μνημόνιο είναι βαρύ και άδικο Τα μέτρα φέρουν την υπογραφή της συγκυβέρνησης. Ο λογαριασμός σας πλέον φτάνει στα 14,2 δισεκατομμύρια. Επιβαρύνετε τους πολίτες. Με τη μείωση του αφορολόγητου. Επιβαρύνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Αυτό ψηφίζετε, παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι δεν υπάρχουν μέτρα για το 2018, το τέταρτο μνημόνιο έχει μέτρα και για το 2017 και για το 2018», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται κοινωνικά επιδόματα, απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις, περικόπτονται ειδικά μισθολόγια.

«Αντί για αναδρομικά, τους παίρνετε και τα τωρινά. Και όλα αυτά προσπαθείτε να τα κρύψετε πίσω από τα αντίμετρα. Τα υποτιθέμενα αντίμετρα είναι το περιτύλιγμα των μέτρων. Εάν, όπως λέτε, είναι πιο πολλά σας κάνω μία πρόταση. Μην παίρνετε μέτρα, αλλά πάρτε τώρα δύο δισεκατομμύρια αντίμετρα. Κοροϊδεύετε κατά πρόσωπο το σύνολο της κοινωνίας.»

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε να αμφισβητεί τα αντίμετρα καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει πως θα επιστρέψει 3 δις με πλεόνασμα 3,5%. «Δεν βγαίνει, απλά μαθηματικά είναι, είστε και μηχανικός» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχετε λαϊκή νομιμοποίηση για όσα ψηφίζετε σήμερα, ποιος σας έδωσε την εξουσιοδότηση να δεσμεύσετε τη χώρα μέχρι το 2021, ανέφερε στη συνέχεια και χαρακτήρισε ψέμα το άλλοθι του χρέους», σχολιάζοντας μάλιστα την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «θα φορέσει σύντομα γραβάτα», με την φράση «Κύριε Τσίπρα είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να λέτε τα ψέματά σας»!

«Ούτως ή άλλως οι βουλευτές σας δεν χρειάζονται τυράκι, θα ψηφίσουν για την καρέκλα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εξαπάτηση των πολιτικών αρχηγών τον Αύγουστο του 2015 καθώς  ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί να μην κάνει πρόωρες εκλογές. Όπως είπε, «ακόμα και οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες μόνο στα παραμύθια», σχολιάζοντας την αλλαγή της στάσης τους σε σχέση με το παρελθόν. «Δεν μπορεί να γίνουν αλλαγές για την ανάπτυξη χωρίς στελέχη που να πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό. «Σας καλώ να κάνετε ότι και το 2015. Να ψηφίσετε μέτρα και αντίμετρα και να παραιτηθείτε. Σας προκαλώ. Δώστε τη δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του».

Βουλή
Τα μέλη της «Λαϊκής Ενότητας» από τα θεωρεία πέταξαν μπροσούρες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μέλη της «Λαϊκής Ενότητας» από τα θεωρεία πέταξαν μπροσούρες, τις οποίες έσπευσαν να μαζέψουν τόσο βουλευτές της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Βουλή: Η μάχη για το 4ο μνημόνιο κορυφώνεται – Βαρύ κλίμα για την Κυβέρνηση, ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο Τσίπρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νέο Μνημόνιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Βενιζέλος: «Δημιουργήσατε μια δευτερογενή κρίση – Περιμένει το ΔΝΤ αμέτοχος ο Τσίπρας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here