Εξιτήριο δίνουν σήμερα οι γιατροί στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος ωστόσο θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση να αποφυλακιστεί.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρωτόδικα καταδικασμένος σε κάθειρξη 20 ετών για μίζες σε εξοπλιστικά, δεν έχει καταφέρει, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, να βρει τις 200.000 ευρώ της εγγύησης που θα του ανοίξουν την πόρτα της φυλακής.

Προαναγγέλλουν μάλιστα νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας τη μείωση του ποσού της εγγυοδοσίας.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την 5η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού για λόγους υγείας καθώς πριν από λίγο καιρό υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση.

Ο Λεωνίδας  Κοτσαλής, συνηγόρος υπεράσπισης του  Άκη Τσοχατζόπουλου, δήλωσε: «Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα  και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστικό video-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο Παρίσι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗ: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του αιώνα: Τη ΔΕΗ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγριος πόλεμος στον Ελλάκτωρα. O Καλλιτσάντσης λέει στον Κούτρα να φύγει τώρα. Μπόμπολας και Θεοδωρίδης τα πρόσωπα-κλειδιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ρεγγίνα Σπυράτου
Η Ρεγγίνα Σπυράτου γράφει δικαστικά θέματα. Εργάζεται επίσης στον Alpha TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here