Εκατοντάδες συνταξιούχοι στη Βουλή για διαμαρτυρία κατά του 4ου Μνημονίου (video)

0

Αψηφώντας την κακοκαιρία, εκατοντάδες συνταξιούχοι έχουν μεταβεί στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από την Βουλή για την ψήφιση του 4ου Μνημονίου απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διαμαρτύρονται, λέγοντας πως με τέτοιες συντάξεις, κανείς δεν μπορεί να ζήσει:

«Μειώνουν το αφορολόγητο και από δω και πέρα νομίζω ότι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λέει πως μπορεί να ζήσει… Αυτό το λένε μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υποστηρίξουν την πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ».

«Δεν υπάρχει θέμα προσωπικής άποψης αλλά αντικειμενικής. Σήμερα η Κυβέρνηση συνεχίζει την σφαγή των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών οικογενειών, όπως συνέβαινε και προηγούμενα… Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Να έχουν υπόψη τους ότι οποία Κυβέρνηση και να εκλεγεί δεν πρόκειται να αλλάξουμε τα αιτήματα μας… Επαναφορά των συντάξεων, επαναφορά 13-14 σύνταξη και το ΕΚΑΣ και αύξηση του αφορολόγητου. Δίνουμε σήμερα μέσα στην καταρρακτώδη βροχή ένα δείγμα των προθέσεων μας για το πως θα πορευτούμε και στο μέλλον».

Ειδικά οι ηλικιωμένοι, δεν πρόκειται να σταματήσουν να παλεύουν για κάτι καλύτερο, αφού οι συντάξεις τους θα φτάσουν έως και 300 ευρώ:

«Ακόμη και τον καιρό δεν τον φοβόμαστε γιατί ξέρουμε ότι τα μέτρα που ψηφίζονται στην Βουλή αυτή την στιγμή είναι μόνο ένα σκαλί στου κακού την σκάλα. Αν δεν αντιδράσουμε να είμαστε όλοι στον αγώνα θα φτάσουμε στον πάτο, στις συντάξεις των 300 ευρώ, εκεί που έχουν καθοριστεί από πριν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Taz: «Κάποιοι έδωσαν τη νίκη στον Τσίπρα το 2015 και σήμερα αισθάνονται εξαπατημένοι»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προθεσμία για την εγκατάσταση των POS

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here