Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.
Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.

Με αφορμή την 19η Μαΐου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το μείζον ζήτημα της Γενοκτονίας είναι ένα κορυφαίο ζήτημα που ενώνει τους απανταχού Έλληνες και αφορά το μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μελισσανίδη έχει ως εξής:

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και ο Ελληνισμός, πρέπει να δίνουμε σημασία, να αναδεικνύουμε και να συσπειρωνόμαστε γύρω από εκείνα που μας ενώνουν.

Και το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι κάτι που μας ενώνει, γιατί πέρα από ένα ζήτημα μνήμης και απόδοσης τιμής στους αδικοχαμένους 353 χιλιάδες προγόνους μας που χάθηκαν, είναι και ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά το μέλλον, τις επόμενες γενιές.

Πρέπει λοιπόν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συστρατευθούμε γύρω από το στόχο της διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από την ίδια την Τουρκία, γιατί μόνο αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μπορεί να έχουμε ένα στέρεο θεμέλιο για να οικοδομηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία μεταξύ όλων των λαών της περιοχής.

Αιωνία η μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άδενδρο: Η υψηλή ταχύτητα έφταιγε για το τραγικό δυστύχημα με το τρένο; – Τι λέει το πόρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει το 4ο Μνημόνιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΚΤ: Σημαντικά τα οφέλη της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης της Ευρωζώνης – Αναγκαία η ολοκλήρωσή της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here