Σοκ για την οικονομία: 2,2 δισ. ευρώ δανείστηκε το κράτος από τους δημόσιους φορείς το α’ τρίμηνο

0

Αναγκαστική αύξηση του εσωτερικού δανεισμού μέσω βραχυπρόθεσμων δανείων (Repos) σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν, το ύψος των δανείων που άντλησε η ελληνική κυβέρνηση από τους δημόσιους φορείς ανέρχεται στα 2,2 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσα σε ένα τρίμηνο το χρέος προς το δημόσιο αυξήθηκε από 11,362 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016, στα 13,606 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων χρόνων.

Μάλιστα, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κάνει λόγο για διεύρυνση του Ενιαίου λογαριασμού Θησαυροφυλακίου με διάφορους φορείς της κυβέρνησης να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Δημοσίου σημείωσαν μικρή αύξηση, από 2,791 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, στα 2,908 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Η αύξηση των repos σε συνδυασμό με τη μείωση των δανείων από τους Θεσμούς οδήγησε σε οριακή αύξηση του συνολικού χρέους από τα 326,358 δις ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου στα 326,528 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total ετοιμάζουν συνεργασία για τον ελληνικό «μαύρο χρυσό» – Συναντήσεις με την κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Καθαρά κέρδη 37 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here