Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου – Θεσμών: Καμία συμφωνία για τα μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης

0

Παραμένει το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών σε όλα τα μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης. Στην πολύωρη τηλεδιάσκεψη που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους δανειστές υπήρχε μεν συμφωνία σε θέματα όπως το Yπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ωστόσο στα κρίσιμα ζητήματα για το Ασφαλσιτικό και τα Εργασιακά το πλήρες αδιέξοδο παραμένει.

«Δεν υπήρχε καμία πρόοδος σε ασφαλιστικό και εργασιακά» ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την εξάωρη τηλεδιάσκεψη. «Είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε στις συζητήσεις με τους θεσμούς το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

«Κλείσαμε αρκετά από τα ζητήματα, έχουν μείνει μόνο 3-4 που νομίζουμε τώρα ότι μπορούν να λυθούν σε ένα πιο υψηλό επίπεδο, και θα δούμε πώς θα γίνει αυτό στο Eurogroup ή γύρω από το Eurogroup» ανέφερε η ίδια πηγή και συμπλήρωνε: «Έχουν μείνει ελάχιστα πράγματα, αυτά που είναι πιο πολύ για πολιτική συζήτηση και οι θέσεις είναι γνωστές πια».

Εμπλοκή όμως έχει ανακύψει και στο Ενεργειακό, το οποίο συζητήθηκε επί δύο ώρες με τη συμμετοχή του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. «Έχει καθυστερήσει όχι επειδή έχουμε τις παλαιές διαφορές, αλλά επειδή μεσολάβησε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού που πρέπει να τη μελετήσουμε και να την διαχειριστούμε» ανέφερε πηγή μέσα από την διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συζητήθηκαν και τα μέτρα-αντίμετρα, όπου «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο». Όπως φαίνεται δηλαδή, οι δανειστές διαφωνούν στο ύψος της μείωσης που η κυβέρνηση ήθελε να προτείνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η χώρα είναι μετέωρη και πάει να γίνει παρίας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρος: Σε «ΒΒ+» αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητά της η S&P

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤτΕ: Και επίσημα στην FPS της Eurobank η δεύτερη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here