Κύπρος: «Αθώο» το πακέτο που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

0

Δεν εντοπίστηκε τελικά οτιδήποτε επιλήψιμο στο ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε απόψε στο χώρο ζύγισης αποσκευών στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο που είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο περιείχε προσωπικά αντικείμενα κάποιου επιβάτη. Η ανησυχία προκλήθηκε γιατί βρέθηκε κοντά στο σημείο παράδοση αποσκευών των αερογραμμών του Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μόλις λήφθηκε η πληροφορία για εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, «οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας μετέβησαν επί τόπου και προχώρησαν σε έλεγχο του αντικειμένου που βασικά ήταν ένα κουτί παπουτσιών. Οι πυροτεχνουργοί άνοιξαν το κουτί ωστόσο δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο».

Ο κ. Αγγελίδης διευκρίνισε ότι μόλις οι αρχές ασφαλείας ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου «τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Με την άμεση εφαρμογή του σχεδίου δράσης η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της αίθουσας αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας και παράλληλα ενημερώθηκαν όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες».

Κλείνοντας, ανέφερε πως «και τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, Λάρνακας και Πάφου βρίσκονται σε εγρήγορση» ενώ αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις των πυροτεχνουργών και των αρμοδίων τμημάτων των αρχών ασφαλείας, να επαναλειτουργήσει κανονικά ο αερολιμένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόμος στο Βέλγιο: 7 τραυματίες μετά από έκρηξη σε πολυκατοικία στις Βρυξέλλες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά: Η κυβέρνηση αλυσοδένει τη χώρα στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα – Μην περιμένει καμιά συναίνεση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπακογιάννη: Θα καταψηφίσουμε το σύνολο των μέτρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here