Ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο του 2018. Το νέο σύστημα θα είναι βάσει του βαθμού Απολυτηρίου, αλλά και των Πανελλαδικών εξετάσεων και βασίζεται στις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η διαδικασία εξέτασης από το 2018 και μετά θα είναι η ακόλουθη:

Εξετάσεις,  προφορικές αλλά και γραπτές σε ενδοσχολικό επίπεδο δυο φορές κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων τριμήνων στα σχολεία για τους μαθητές τους και υποψήφιους για πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Παράλληλα, αξιολόγηση των νέων και βαθμοί με βάση τα αποτελέσματα εργασιών, τα οποία μπαίνουν ενεργά στην εξεταστική διαδικασία.

Στο τέλος της χρονιάς Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα γίνεται την πρώτη περίοδο κατά το μεγαλύτερο μέρος, με βάση τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (πχ 80%) και κατά το υπόλοιπο με βάση τον βαθμό του Απολυτηρίου.

Ο βαθμός Απολυτηρίου, τώρα θα προκύπτει κατά ένα μικρό ποσοστό την πρώτη περίοδο (πχ 20%) από τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και κατά το υπόλοιπο από τις επιδόσεις των μαθημάτων στις εδνοσχολικές  εξετάσεις των δυο πρώτων τριμήνων.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με την εφημερίδα θα ισχύσουν τα πρώτα χρόνια. Στην πορεία και με ορίζοντα πενταετίας θα αυξάνεται το ποσοστό του Απολυτηρίου για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και θα μειώνεται εκείνο των Πανελλαδικών με σκοπό σε πέντε χρόνια από σήμερα  να μπαίνουν οι υποψήφιοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μόνο με τον βαθμό Απολυτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανελλήνιες: Λιγότεροι εισακτέοι σε Ιατρική, Πολυτεχνείο – Περισσότεροι σε Θεολογική, Κλωστοϋφαντουργία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισαγωγή στις σχολές Λιμενικού Σώματος μέσω Πανελληνίων. Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπροστά η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse: Στο 32% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here