Στο 3,9% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

0

Στα 6,937 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 3,9% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης το 2016 όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ΕΛΣΤΑΤ . Το παραπάνω ποσό αποτελεί πολύ σημαντική υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ την ίδια χρονιά.

Το πρωτογενές πλεόνασμα κατά πρόγραμμα, σύμφωνα δηλαδή με τους κανόνες του μνημονίου πρόκειται να είναι ελαφρώς χαμηλότερο ωστόσο ακόμα και έτσι είναι αρκετά πάνω από το στόχο.

«Είναι η 14η φορά που τα στοιχεία έχουν λάβει τo validation (επικύρωση) της Eurostar» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Θάνος Θανόπουλος σε Συνέντευξη Τύπου. «Από το Νοέμβριο του 2010 έχουμε συνεχείς επικυρώσεις, δύο φορές το χρόνο, των δημοσιονομικών στοιχείων» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα την εκτίμηση του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 ήταν 3,3% του ΑΕΠ αναθεωρώντας επί τα βελτίω προηγούμενες προβλέψεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγριος πόλεμος στον Ελλάκτωρα. O Καλλιτσάντσης λέει στον Κούτρα να φύγει τώρα. Μπόμπολας και Θεοδωρίδης τα πρόσωπα-κλειδιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει οριστικά ως τα μέσα Ιουνίου το μεγάλο deal για την Apivita

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Προβόπουλος προβλέπει: Θα πάρουμε τη δόση αλλά χωρίς το ΔΝΤ – Τι είχε πει στον Παπανδρέου για το έλλειμμα, το 2009

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here