Το «μεγάλο μυστικό» του χρυσού. Γιατί θα φτάσει στα 1.350 δολ. η ουγγιά

0

Ο χρυσός θα κλείσει τη φετινή χρονιά υψηλότερα, χάρη στην επιτάχυνση του πληθωρισμού και τις πολιτικές εντάσεις στη Ρωσία, τη Συρία και την Νότια Κορέα, σύμφωνα με την Intesa Sanpaolo, τον καλύτερο forecaster για το πολύτιμο μέταλλο το προηγούμενο τρίμηνο. Οι τιμές θα ακολουθήσουν φέτος μια πορεία σε σχήμα V, με μια υποχώρηση να αναμένεται στα μέσα του έτους καθώς η Fed θα αυξάνει τα επιτόκια, εξήγησε η Daniela Corsini, αναλύτρια στην τράπεζα. Ο χρυσός πιθανότατα θα ανακάμψει και πάλι μέχρι τα τέλη του έτους, αγγίζοντας το υψηλό των 1.350 δολαρίων η ουγγιά το τέταρτο τρίμηνο, προέβλεψε.

Αυτό θα είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο για τη ράβδο. Οι τιμές έχουν ενισχυθεί 12% φέτος, καθώς έχουν στηριχθεί από άγχος για τον πληθωρισμό και μια μίξη γεωπολιτικών ανησυχιών, περιλαμβανομένων των πυρηνικών φιλοδοξιών της Νότιας Κορέας και των αμερικανικών εναέριων επιδρομών στη Συρία και το Αφγανιστάν.

«Οι αγορές σίγουρα θα παραμείνουν νευρικές γύρω από αυτή την αβεβαιότητα», τόνισε η αναλύτρια, προσθέτοντας πως «αν τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ παραμείνουν ισχυρά, τότε ο χρυσός θα ανακτήσει το ρόλο του ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό».

monopoly-gold

Σε ότι αφορά σε άλλα μέταλλα, η Corsini βλέπει το ασήμι να «σκαρφαλώνει» στα 19 δολάρια η ουγγιά μέχρι τα τέλη του έτους, έναντι 18,239 δολαρίων που άγγιξε εχθές. Το μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 15% φέτος.

Η πλατίνα και το παλλάδιο είναι πιθανό να δεχθούν πιέσεις από την επιβράδυνση στη ζήτηση για αυτοκίνητα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, επεσήμανε η ειδικός σύμφωνα με το Bloomberg.

Όσον αφορά στη φυσική αγορά χρυσού, η Ινδία θα εμφανίσει ισχυρή ζήτηση, τη στιγμή που κερδοσκόποι στην Κίνα θα διατηρήσουν την προτίμησή τους σε μετοχές και άλλα εμπορεύματα, προέβλεψε η αναλύτρια της Intesa. Η ζήτηση στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά χρυσού στον κόσμο, υπέστη πλήγμα το 2016 αφότου η κυβέρνηση απέσυρε χαρτονομίσματα υψηλής αξίας από την κυκλοφορία.

Στην Ευρώπη, επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία θα προσφέρουν μια ώθηση στις αγορές χρυσού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here