Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να πουλήσει το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

0

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα την αναζήτηση χρηματοοικονομικού συμβούλου για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Μέχρι τις 25 Μαϊου έχουν προθεσμία ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι που θέλουν να αναλάβουν το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για την πώληση του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ). Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα έχει ρόλο σε δύο στάδια της διαδικασίας: Στην πρώτο στάδιο θα αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πωλήσει το 30% του ΔΑΑ, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και θα διερευνήσει το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών (pre-marketing), κλπ. Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας θα συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η αμοιβή του συμβούλου περιλαμβάνει και «μπόνους επιτυχίας» (success fee) στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 30% του ΔΑΑ, ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το 25%. Το 40% βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καναδικού επενδυτικού ομίλου PSP και η οικογένεια Κοπελούζου κατέχει περί το 5%. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία 20ετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με την Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών μέχρι το 2046.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αlpha Bank: Βιομηχανική παραγωγή και αυτοκίνητα προκαλούν αισιοδοξία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παππάς και Τζανακόπουλος πανηγυρίζουν για πλεόνασμα 4,19%, ενώ η ελληνική αγορά «αργοσβήνει»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόσο εντυπωσιάστηκαν οι αναλυτές από την κίνηση-ματ της Αγγελικής Φράγκου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here