Ο Σωκράτης Κόκκαλης κατακεραυνώνει τους πάντες για πρώτη φορά μετά από σιωπή 10 ετών

0

Πυρά κατά πάντων επιφύλασσε στην ομιλία του ο Σωκράτης Κόκκαλης στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intralot. Ο πρόεδρος του ομίλου και βασικός μέτοχος της εταιρείας, ουσιαστικά, προειδοποίησε πως η Intralot εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ελληνικό Χρηματιστήριο και την αλλαγή της φορολογικής της έδρας.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κόκκαλης, η κίνηση αυτή είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσε ο ίδιος να συμβεί, αλλά κρίνεται αναγκαστική κάτω από τα δεδομένα που επικρατούν στην Ελλάδα σήμερα. «Είναι κάτι που δεν επιθυμούμε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Intralot στην Ελλάδα θα μας αναγκάσει να το πράξουμε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει πολύ σοβαρές συζητήσεις για να αποτυπώσουμε τις επιλογές μας, καθώς υπάρχουν πολλά φορολογικά και οικονομικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν».

«Πάνω από όλα είμαστε μια ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα ποτέ να ακούσω σχόλια ότι η Intralot φεύγει από την Ελλάδα», διευκρίνισε ο κ. Κόκκαλης. «Όμως στην Ελλάδα δεν μας δίνουν σημασία, μας έλεγαν εθνικούς προμηθευτές. Βέβαια, τα ΜΜΕ που μας αποκαλούσαν έτσι είναι υπεύθυνα εν πολλοίς για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας».

Ο κ. Κόκκαλης, μάλιστα, ανέφερε πως τα ιδανικά χρηματιστήρια για μια εταιρεία στο μέγεθος της Intralot είναι αυτά του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ, αποκλείοντας πάντως την τελευταία. Διευκρίνισε μάλιστα, πως η πιθανή εισαγωγή του θα συνοδευτεί συνοδεύεται και από αλλαγή της φορολογικής έδρας, απάντησε ότι «αυτά είναι αλληλένδετα”.

H ομιλία του κ. Κόκκαλη επιβεβαιώνει τα όσα είχε αποκαλύψει πρόσφατα το mononews αναφορικά με την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Intralot στο Λονδίνο.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία της Intralot στο εξωτερικό, η οποία πλέον δραστηριοποιείται σε 32 χώρες και 12 πολιτείες των ΗΠΑ, πραγματοποιεί τι 95% των πωλήσεών της σε ξένες αγορές και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης και παροχής τεχνολογίας για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία του για την μη συνεργασία του με τον ΟΠΑΠ πλέον στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, ο ΟΠΑΠ αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά την περίοδο της συνεργασίας της με την Intralot, ενώ όπως τόνισε «δεν υπάρχει προηγούμενο μια ελληνική εταιρεία, ηγέτης στον κλάδο της διεθνώς, τα προϊόντα και την τεχνολογία της οποίας επιλέγονται από χώρες και λοταρίες σε ΗΠΑ, Κορέα. Αυστραλία, στην Ελλάδα να αγνοείται και να επιλέγονται (σ.σ. από τον ΟΠΑΠ) άλλοι συνεργάτες που έχουν πάρει συμβόλαια κάποια σε Εσθονία και Καταλονία…».

Παράλληλα, έβαλε ευθέως κατά της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών «για την οποία η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες της δεν έκανε κάτι». Χαρακτήρισε μάλιστα ως «αναρχία” την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του online στοιχηματισμού.

«Εμείς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα και ελπίζουμε να σταματήσει η αναρχία που υπάρχει, με τις προσωρινές άδειες που έχουν δοθεί. Πρέπει να νομιμοποιηθούν, να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που θα λειτουργήσουν νόμιμα», είπε, ενώ άσκησε κριτική κατά της απόφασης αλλαγής των επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων πέρυσι και της στάσης της σημερινής διοίκησης.

Τέλος, αποκάλυψε ότι υπάρχει σημαντική προοπτική ενίσχυσης της παρουσίας της Intralot στις ΗΠΑ αλλά και την Τουρκία, καθώς η κυβέρνηση εκεί εξετάζει σημαντικές αλλαγές στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την Τουρκία, στο μέλλον οι δουλειές μας εκεί θα αυξηθούν», τόνισε.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τη σημερινή γ.σ.

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της INTRALOT πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα και η πρόοδος ως προς τους στρατηγικούς στόχους, καθώς και η εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε στην παγκόσμια επέκταση της εταιρείας σε 32 χώρες και τις μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ,  όπου η εταιρεία έχει παρουσία σε 12 πολιτείες με 600 εργαζομένους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κερδοφόρο αγορά της Τουρκίας, όπου η INTRALOT σε συνεργασία με την Turkcell, διαχειρίζεται το Αθλητικό Στοίχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον επερχόμενο διαγωνισμό για τη διαχείριση της Εθνικής Λοταρίας Milli Piyango και του Ιπποδρόμου που πρόσφατα αναδιοργανώθηκαν ιδιοκτησιακά υπό μία νέα κρατική εταιρεία συμμετοχών.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση της INTRALOT με τον ΟΠΑΠ από το 1990 και την τεράστια αξία που δημιουργήθηκε για τον ΟΠΑΠ και το Δημόσιο από αυτή τη συνεργασία, ειδικά μετά την τοποθέτηση του κεντρικού συστήματος της INTRALOT και την έναρξη της συνεργασίας στο Αθλητικό Στοίχημα το 2000. Χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι ενώ η INTRALOT αποτελεί σταθερά τα τελευταία 15 χρόνια έναν από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους τεχνολογίας και διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών σε προηγμένες αγορές στον κόσμο να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία στην Ελλάδα, καταλήγοντας ότι η μείωση του εγχώριου αντικειμένου θα αναγκάσει την εταιρεία, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα στη χώρα, να εξετάσει ενδελεχώς τις δυνατότητες  πρόσβασης στις διεθνείς χρηματαγορές και σε αλλοδαπά  χρηματιστήρια προς όφελος των μετόχων της.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αναλύθηκε η σημαντική βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής του Ομίλου και οι στρατηγικές πρωτοβουλίες ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Κεντρικός άξονας στρατηγικής είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς στην ψηφιακή εποχή,  ενισχύοντας την ηγετική θέση της εταιρείας ως αξιόπιστου συνεργάτη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών σε όλες τις περιοχές δραστηριότητας.

Παράλληλα με τη συνολική ενίσχυση του EBITDA και των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια του 2016, η INTRALOT πέτυχε την αναχρηματοδότηση του ομολόγου λήξης 2018 και ονομαστικής αξίας €325 εκατ. με ομόλογο ονομαστικής αξίας €250 εκατ. με λήξη το 2021 με σημαντικά βελτιωμένους όρους. Παράλληλα, αναχρηματοδότησε το διεθνές κοινοπρακτικό δάνειο ύψους €200 εκατ. μέχρι το 2019 αυξάνοντας κατά €40 εκατ. τις γραμμές δανεισμού.

Η INTRALOT θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προπορευόμενη του ανταγωνισμού με καινοτόμα προϊόντα, τα οποία υποστηρίζουν  τη μετάβαση των λοταριών στη ψηφιακή εποχή, και με σημαντική λειτουργική αποδοτικότητα πάντα πιστή στις αρχές του υπεύθυνου παιχνιδιού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Σάλλας: Διαψεύδει τις φήμες που τον κατονομάζουν ως αγοραστή του ΔΟΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Θα φορέσει γραβάτα; Πόσες πιθανότητες υπάρχουν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Διαδικασίες στο ημίφως της Ράνιας Αικατερινάρη και η επίθεση σε όλα τα μέτωπα του Μιχάλη Τσαμάζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here