Σακχαρώδης Διαβήτης: Ένα μυθιστόρημα – διαφορετική προσέγγιση στη νόσο

0

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και όλα όσα σχετίζονται με την σύγχρονη θεραπευτική, αλλά  και την αποφυγή των επιπλοκών  του (ΣΔ τύπου 1 και τύπου 2), είναι το θέμα που πραγματεύεται ένα νέο μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σκαραβαίος.

Έχοντας στις «αποσκευές» του μεγάλη εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, ο τ. διευθυντής στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένειο- Μπενάκειο), κ. Κώστας Φαινέκος, προχώρησε στην συγγραφή του βιβλίου «Η ζωή είναι πιο γλυκιά από ό,τι νομίζεις», διαμορφώνοντας μία διαφορετική προσέγγιση στη νόσο.

Στα 20 κεφάλαιά του αναφέρονται με εμπνευσμένη διηγηματική περιγραφή όσα πρέπει να γνωρίζουμε   για  την θεραπεία, την πρόληψη, την διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογική στήριξη, αλλά και τους πολύπλοκους  μηχανισμούς, αυτής της νόσου, που μετρά εκατομμύρια ασθενών σε όλο τον κόσμο. Στο βιβλίο, αναδεικνύονται  επίσης , ο σημαντικός ρόλος του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος των  ατόμων με διαβήτη, καθώς και οι εξελίξεις  που σημειώνονται  τα τελευταία χρόνια στο ερευνητικό πεδίο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ένα νέο κορίτσι που έρχεται αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα της διάγνωσης του σακχαρώδους διαβήτη και η προσπάθειά του  για να βρει λύσεις και να ζήσει μια «γλυκιά» ζωή όπως την είχε ονειρευτεί!

Η δύσκολη πορεία από το διαβητικό κώμα, στον έρωτα και την προσωπική ευτυχία, γίνεται η αφορμή για να καταλάβει ο αναγνώστης ότι υπάρχουν λύσεις, επειδή η ζωή είναι πιο γλυκιά από όσο νομίζουν οι ασθενείς με διαβήτη.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Μαΐου, στις 7.00 μμ, στο νομισματικό Μουσείο, Ελ. Βενιζέλου 12, στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαβήτης: Η τροφή που “κάνει πέρα” τη νόσο και τις επιπλοκές της (επιστημονική μελέτη)

  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδιαβητικό χάπι μειώνει τα καρδιαγγειακά συμβάντα στον διαβήτη τύπου 2

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαβήτης τύπου ΙΙ: τα 7 «άγνωστα» συμπτώματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here