Γιατί η Goldman Sachs πουλάει επιθετικά μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο

H Goldman Sachs φημολογείται ότι έκανε την διαφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο καθώς φαίνεται να προχώρησε σε επιθετικές πωλήσεις μετοχών

0

H Goldman Sachs φημολογείται ότι έκανε την διαφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο καθώς φαίνεται ότι προχώρησε σε επιθετικές πωλήσεις μετοχών της Εθνικής Τράπεζας η οποία υποχώρησε πέριξ του 6,45%. Το κλίμα είναι αρνητικό καθώς η αξιολόγηση δεν θα κλείσει έγκαιρα από την στιγμή μάλιστα που έχει βρει το ελληνικό δημόσιο τα 7 δισεκ. για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου του 2017. Είναι διάχυτη η ανησυχία ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ούτε στις 7 Απριλίου και πλέον όλα μετατίθενται για τις 22 Μαΐου με πιθανότητα ούτε τότε να υπάρξει συμφωνία καθώς…  ΔΝΤ και μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αποκλείεται να υλοποιηθούν εντός του καλοκαιριού.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες υποκύπτοντας στις πιέσεις ιδίως του τραπεζικού κλάδου, αν και αρκετές δεικτοβαρείς μη τραπεζικές μετοχές κατέβαλαν αξιοσημείωτες προσπάθειες να προσφέρουν στήριξη στον γενικό δείκτη. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,10% στις 644,12 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 40,5 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 74,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,68 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,09%, στις 1.719,45 μονάδες, ενώ στο -1,44% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 815,94 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,86% στις 723,32 μονάδες.

Η νευρικότητα και η μεταβλητότητα ήταν οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές στη σημερινή συνεδρίαση, κατά την οποία την προσοχή μονοπώλησαν κυρίως οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες δέχτηκαν ισχυρότατες πιέσεις σήμερα. Μάλιστα, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της Εθνικής, η οποία όχι μόνο σημείωσε σημαντικές απώλειες, αλλά και διακίνησε σχεδόν το ήμισυ του σημερινού όγκου της αγοράς.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε  με απώλειες 6,45%, με τις ΔΕΗ και Grivalia να ακολουθούν σημειώνοντας πτώση 2,94% και 2,51% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα Πειραιώς, Βιοχαλκο και Aegean, ενώ ήπια πτωτικά έκλεσαν οι Τιτάν, ΟΛΠ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, η Motor Oil με το +3,03% που κατέγραψε και η ΕΕΕ με το δικό της +2,14% παρείχαν στήριξη στον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Folli Follie, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here