Εντυπωσιακή κίνηση από την Α. Φράγκου: Η Navios Partners εξαγοράζει 14 containerships

0

Σε μία εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, της οποίας ηγείται η Αγγελική Φράγκου, ανακοινώνοντας την εξαγορά ολόκληρου του στόλου από δεξαμενόπλοια της εισηγμένης στη Σιγκαπούρη Rickmers Maritime (συνολικά 14 πλοία) έναντι 113 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για έντεκα πλοία χωρητικότητας 4.250 teu και τρία χωρητικότητας 3.450 teu, με μέση ηλικία στα 9,5 έτη.

Όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Partners, Αγγελική Φράγκου, η εταιρεία θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πλοία στις 15 Μαΐου, όταν και θα παραλάβει συνολικά πέντε από τα πλοία, χωρητικότητας 4.250 teu, τα οποία είναι μακροπρόθεσμα ναυλωμένα κατά περίπτωση έως τα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019, με μέση ημερήσια ναύλωση στα 26.850 δολάρια.

“Η λειτουργική μας πλατφόρμα ήταν ελκυστική για το trust και τις πιστώτριες τράπεζες, χάρη στην πειθαρχημένη τεχνική και εμπορική διαχείριση και στα ευνοϊκά λειτουργικά κόστη. Αυτή η εξαγορά επιδεικνύει την ικανότητά μας να αναζητούμε προνομιακές συμφωνίες, και συνεχίζουμε να αναζητούμε έκθεση στον τομέα των containers”, ανέφερε η ίδια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν να έπονται και άλλες εξαγορές πλοίων.

Η εξαγορά αυτή θα χρηματοδοτηθεί μέσω μίας επένδυσης 20 εκατομμυρίων ευρώ της Navios Partners και ενός εξασφαλισμένου δανείου, για το οποίο η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις.

Αν το deal ολοκληρωθεί (καθώς, σύμφωνα με τη Navios Partners, η εξαγορά υπόκειται σε μία σειρά από προϋποθέσεις και η ολοκλήρωσή της, εν μέρει ή εν όλω, δεν είναι σίγουρη), τα πλοία θα ενταχθούν στον στόλο της θυγατρικής της εταιρείας, Navios Partners Containers, ενώ μία τρίτη εταιρεία, η οποία δεν κατονομάζεται, έχει δικαίωμα απόκτησης ως και του 25% της Navios Partners Containers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Γιατί αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Hellenic Seaways

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: John Fredriksen: Έπεσε σε «ύφαλο» προσπαθώντας να μπλοκάρει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό deal

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντάνης: Παρατείνεται για τουλάχιστον 18 μήνες η ναύλωση πλοίου της Seanergy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here