Μινωικές Γραμμές: Αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα ετήσια καθαρά κέρδη του ομίλου το 2016

0
Emanouele Grimaldi . Επικεφαλης Grimaldi Group Minoan Lines Μινωικές Γραμμές
Emanouele Grimaldi . Επικεφαλης Grimaldi Group

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015 παρουσίασαν οι Μινωικές Γραμμές το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2016.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 160,2 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε  37,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση € 1,8 εκ. σε σχέση με τo 2015.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 20,7 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση € 3,0 εκ., σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κατά την 31/12/2016, τα συνολικά ίδια κεφάλαια της Εταιρείας σε ενοποιημένο επίπεδο ανέρχονταν σε € 280,2 εκ. (€ 2,62 ανά μετοχή). Ο τραπεζικός δανεισμός της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα € 153,2 εκ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε € 29,4 εκ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν να δικαιώνουν τις κινήσεις της εταιρείας το προηγούμενο διάστημα και ενισχύουν τις κινήσεις που έχει προγραμματισμένες για το 2017. Ήδη, τον Φεβρουάριο του 2016 η Διοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε την ενίσχυση της συμμετοχής της στην εταιρεία «Hellenic Seaways» και προχώρησε στην αγορά μετοχών της από μετόχους. H διαδικασία διενέργειας συναλλαγών για την αγορά μετοχών της εν λόγω εταιρείας συνεχίζεται, ενώ το ποσοστό συμμετοχής των Μινωικών Γραμμών στο μετοχικό κεφάλαιο της «Hellenic Seaways» έχει διαμορφωθεί έως και σήμερα σε 48,53%.

Μεταφορικό έργο

Γραμμή Αγκώνα & Τεργέστη

Η Εταιρεία το 2016 δραστηριοποιήθηκε στη γραμμή της βόρειας Αδριατικής (Πάτρα – Ηγουμενίτσα –Αγκώνα – Τεργέστη), επιτυγχάνοντας υψηλά εμπορικά μερίδια, σε μια πολύ ανταγωνιστική και απαιτητική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία διακίνησε συνολικά 388 χιλ. επιβάτες, 105 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 73 χιλ. φορτηγά οχήματα. Τα μερίδια στη συγκεκριμένη αγορά της Αγκώνα διαμορφώθηκαν στο 50,6% για τους επιβάτες, 47,9% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 56,1% για τα φορτηγά αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της Τεργέστης δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία.

Ελληνική Ακτοπλοΐα (Γραμμή Κρήτης)

Στη γραμμή της Κρήτης (Ηράκλειο-Πειραιάς), οι Μινωικές Γραμμές διατήρησαν την πρώτη θέση που παραδοσιακά κατέχουν στην αγορά αυτή.

Το 2016, η Εταιρεία διακίνησε 652 χιλ. επιβάτες, 94 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 57 χιλ. φορτηγά αυτοκίνητα. Τα μερίδια αγοράς στη συγκεκριμένη γραμμή ανήλθαν περίπου σε 64,5% για τους επιβάτες, 62,3% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 46,4% για τα φορτηγά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάει για την απόλυτη κυριαρχία στην Hellenic Seaways ο Grimaldi – Οι δύο ανταγωνιστές του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μινωικές: Στο 95,9% αυξήθηκε το ποσοστό συμμετοχής της Grimaldi

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δουλειά είχε ο Em. Grimaldi στην Αθήνα. Όλο το παρασκήνιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here