Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τον CEO της Attica Bank, Θεόδωρο Πανταλάκη

0

Την πλήρη στήριξή της στο πρόσωπο του Θεόδωρου Πανταλάκη, διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank, προσφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος με επίσημη ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ανέφερε πως η Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του, αναφορικά για την περίοδο που διατελούσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροτικής Ασφαλιστικής, με τον ίδιο τον κ. Πανταλάκη να δηλώνει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και εκτιμά ότι θα δικαιωθεί πλήρως.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος:

H Attica Bank, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή Διοίκηση.


Από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα Διοίκηση της Attica Bank ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της, απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος, πολύ περισσότερο καθώς σήμερα έχουν ήδη αποτυπωθεί τα πρώτα  αποτελέσματα εξυγίανσής της.  

Μεταξύ αυτών και η διόρθωση – θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ιδιαίτερη μάλιστα μνεία πρέπει να γίνει στην εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης  στη λειτουργία της Τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών  επιδόσεων  του παρελθόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Πανταλάκης: Η Attica Bank θα χρηματοδοτήσει με 100 εκατ. ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεόδωρος Πανταλάκης: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man:Το κρυφό ραντεβού Πανταλάκη – Καλογρίτσα για τα δάνεια. O κωδικός από τις Βερμούδες που ρευστοποίησε μετοχές 32 εκ ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here