Το απόλυτο ρεκόρ έσπασε η Honda την ημέρα που «έφευγε» το 2016

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Honda στην πολυετή ιστορία της μόλις ξεπέρασε τα 100.000.000

0
honda

Το καλύτερο δώρο επιφύλασσε για την διάσημη ιαπωνική εταιρία ο Δεκέμβριος του 2016. Η Honda ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια οχήματα σε παραγωγή από το 1963 οπότε και ξεκίνησε την «καριέρα» της.

Η εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα το 1963 με το T360 mini-truck και το σπορ μοντέλο S500. Ένα χρόνο αργότερα, επιστράτευσε όλες τις τεχνολογίες παραγωγής και την τεχνογνωσία της εταιρείας για την ανέγερση του πρώτου εργοστασίου Honda, αφιερωμένου αποκλειστικά στην παραγωγή αυτοκινήτων στο οποίο και ξεκίνησε η παραγωγή του S600 roadster.

Το πρώτο roadster της Honda, S600 του 1964
Το πρώτο roadster της εταιρείας, το S600 του 1964

Από τότε, η Honda έχει αυξήσει τον ετήσιο όγκο παραγωγής της, επεκτείνοντας την οικογένεια των διαθέσιμων μοντέλων της και εξάγοντας τα προϊόντα της σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό χωρών. Η τρέχουσα σειρά μοντέλων είναι επικεντρωμένη σε παγκόσμια μοντέλα όπως το μικρό Jazz hatchback, το οικογενειακό Civic hatchback και το οικογενειακό Accord sedan. Αυτά πλαισιώνονται από τα HR-V και CR-V SUV, και τα δύο παγκόσμια best-sellers στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Το 2016, η Honda είχε 34 εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων σε πέντε ηπείρους.

Το τελευταίο Civic
Το τελευταίο Civic

Ο Takahiro Hachigo, Πρόεδρος & CEO της Honda Motor, σχολίασε, «Χάρη στην υποστήριξη των πελατών από όλο τον κόσμο, η Honda κατάφερε να κατασκευάσει 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το πάθος του ιδρυτή της εταιρείας – ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους και να προσφέρει τη χαρά της οδήγησης – έχουν κληρονομήσει τώρα οι συνεργάτες της εταιρείας κάτι που αποτελεί και το εφαλτήριο στην παραγωγή αυτοκινήτων Honda. Στην προσπάθειά της να προσελκύσει τα επόμενα 100 εκατομμύρια πελάτες, η Honda θα συνεχίσει να προσφέρει όλο και πιο ελκυστικά προϊόντα.»

Το κείμενο υπογράφεται από τον Χρήστο Δασκαλόπουλο

Πηγή: thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here