Παρότι η νέα προεδρική λιμουζίνα αναμενόταν στις αρχές Ιανουαρίου του 2017 να παραδοθεί στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, τελικά ο Τραμπ έκανε την καρδιά του πέτρα και μετακινείται με το «τέρας» (Τhe Beast) του Μπάρακ Ομπάμα.

Η προεδρική λιμουζίνα, για την ακρίβεια μια ντουζίνα από αυτές για λόγους ασφαλείας, απέκτησε αυτό το προσωνύμιο τόσο λόγω του μεγέθους της, που φτάνει τα 7 μέτρα, όσο και λόγω του βάρους της, λόγω της κορυφαίας θωράκισης.

Το νέο αυτοκίνητο που θα βασίζεται αισθητικά στο SUV Escalade της Cadillac, θα έχει βάρος σύμφωνα με πληροφορίες που θα ξεπερνά τους 8 τόνους!!! Οι προδιαγραφές ασφαλείας είναι εξωπραγματικές και περιλαμβάνουν αλεξίσφαιρα κρύσταλλα, θωρακισμένο ρεζερβουάρ, εκτοξευτές δακρυγόνων και χειροβομβίδων, συσκευές νυχτερινής οδήγησης, δορυφορικό τηλέφωνο και ασφαλή πρόσβαση στο internet.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν αποκαλύπτουν τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλα δεδομένα, ωστόσο είναι προφανές ότι το «τέρας» βασίζεται σε πλαίσιο φορτηγού, λόγω του τεράστιου βάρους. Επίσης, είναι το πιο προηγμένο θωρακισμένο αυτοκίνητο στον κόσμο, με το κορυφαίο σύστημα κωδικοποίησης επικοινωνιών.

Στον εξοπλισμό του κτήνους περιλαμβάνονται ακόμα και ασκοί αίματος με την ομάδα αίματος του εκάστοτε προέδρου για την περίπτωση έκτακτης μετάγγισης, αλλά και ένα σύστημα τεχνητού φωτισμού του θαλάμου επιβατών, επειδή δεν περνά αρκετό φως του ήλιου μέσα από τα παχιά, αλεξίσφαιρα παράθυρα. Στο νέο αυτοκίνητο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει και πνευματική ανάρτηση με ρύθμιση ύψους, για να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος, όπου η προεδρική λιμουζίνα είχε ακινητοποιηθεί σε ράμπα δρόμου, λόγω του τεράστιου μεταξονίου και της μικρής απόστασης από το έδαφος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here