Το καλοκαίρι απέχει μόλις δυο μήνες, και πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυμναστήρια και τις διατροφές. Το λάθος όμως βρίσκεται σε μια μικρή, καθημερινή συνήθεια, που μας παχαίνει χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Αν λοιπόν, σας αρέσει να γευματίζετε καθώς βλέπετε τηλεόραση ή να «τσιμπάτε» κάποιο σνακ, καιρός να κόψετε αυτή τη συνήθεια που προσθέτει κιλά.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, το γεύμα συνοδεία τηλεόρασης αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας έως και κατά 40%.

«Οι ενήλικες τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο φαγητό όταν παράλληλα βλέπουν τηλεόραση και επίσης τα γεύματα που δεν μαγειρεύονται στο σπίτι είναι συνήθως λιγότερο υγιεινά» αναφέρει η Ρέιτσελ Τούμιν, η βασική συντάκτρια της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 12.842 ανθρώπους από τις ΗΠΑ, οι οποίοι ερωτήθηκαν πόσο συχνά τρώνε στο σπίτι με την οικογένειά τους, πόσο συχνά βλέπουν τηλεόραση ενώ τρώνε και πόσα από τα γεύματά τους είναι μαγειρεμένα στο σπίτι.

Για κάθε συμμετέχοντα υπολογίστηκε ο δείκτης μάζας σώματος και ο οποίος στη συνέχεια, μελετήθηκε συνδυαστικά με τις συνήθειες των συμμετεχόντων.

Η έρευνα έδειξε πως όσοι από τους συμμετέχοντες προετοίμαζαν όλα τους τα γεύματα στο σπίτι φάνηκε πως ήταν 26% λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που έτρωγαν μερικά ή και όλα τους τα γεύματα απ’ έξω. Επίσης, όσοι δεν έβλεπαν ποτέ τηλεόραση, ενώ τρώνε ήταν 37% λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι σε σύγκριση με όσους έβλεπαν πάντα τηλεόραση την ώρα του φαγητού.

Είναι ωφέλιμο, λοιπόν, την ώρα του φαγητού να εστιάζουμε σε αυτό αποκλειστικά και να το απολαμβάνουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here