Απαγορεύεται η κυκλοφορία των diesel – Πότε ξεκινά στην Ελλάδα

0

Απαγορευτικό για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από το κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας, επιβάλλει από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου η σκανδιναβική χώρα. Συγκεκριμένα το Όσλο απαγορεύει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από τις 6 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ κάθε μέρα μέχρι να μειωθούν τα επίπεδα ρύπανσης του αέρα.

Όπως γράφουν οι Financial Times, Παρίσι, Μαδρίτη και Αθήνα δεσμεύτηκαν το Δεκέμβριο για την απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2025.

Σημειώνεται ότι την απαγόρευση από το κέντρο του Όσλο το 2019, όλων των αυτοκινήτων ανακοίνωσε η τοπική αυτοδιοίκηση, ως μέτρο για τη μείωση της ρύπανσης.

Αυτή θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη και μόνιμη απαγόρευση μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το νεοεκλεγές δημοτικό συμβούλιο, που αποτελείται από το Εργατικό Κόμμα, τους Πράσινους και τη Σοσιαλιστική Αριστερά, δήλωσε ότι το σχέδιό τους θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, παρά τους φόβους των εμπόρων ότι θα πλήξει τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το δημοτικό συμβούλιο θα κατασκευάσει τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, μέχρι το 2019.

Ωστόσο, στην ελληνική επικράτεια θα αργήσει ακόμα να ισχύει μία τέτοια απαγόρευση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Seat Arona: Αυτό είναι το μικρότερο SUV στον κόσμο! (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Πουλάει τη βενζίνη 0,12 ευρώ/λίτρο (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here