3 κανόνες – «χρυσά κλειδιά» για να μην πάρεις ποτέ ξανά βάρος

0

Στην προσπάθεια σας να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας, θα έχετε συχνά ακολουθήσει προγράμματα διατροφής που έχουν βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων παγκοσμίως.

Τα δημοφιλή αυτά πλάνα διατροφής είτε τα έχουν προτείνει κάποιοι από τους αγαπημένους σας σελέμπριτις είτε όχι, έχουν τις περισσότερες φορές ένα κοινό στοιχείο: την πεποίθηση ότι οι υδατάνθρακες είναι βλαβεροί για τον οργανισμό και κατά συνέπεια για τη σιλουέτα σας, επομένως θα πρέπει να τους περιορίσετε, αν όχι να τους «κόψετε».

Επιπλέον, υπάρχουν κι εκείνοι οι διατροφολόγοι που στηρίζουν τη δυνατότητα απώλειας σωματικού βάρους σε αναλύσεις του αίματος ή στην οξύτητα των τροφών.

Παρόλα αυτά, η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στην εικόνα ενός σώματος, για να είναι αυτό υγιές, απαλλαγμένο από περιττές θερμίδες και λίπος είναι να καταφέρετε να καταπολεμήσετε την επιθυμία για φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dr Xand van Tulleken υποστηρίζει στην dailymail ότι αν στόχος σας είναι να χάσετε βάρος και έπειτα να το διατηρήσετε, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε τη διατροφή σας, επομένως να αλλάξετε και τρόπο ζωής.

Ο ειδικός, προτείνει τρεις βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μείνετε μακριά από την πίτσα και τα πατατάκια

Το λεγόμενο τζανκ φουντ δεν είναι σε καμία περίπτωση θρεπτικό, αντιθέτως εξυπηρετεί περισσότερο τις ανάγκες σας για τσιμπολόγημα και γευστική ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της ψυχαγωγίας σας.

Μια άλλη κακή συνέπεια της κατανάλωσης τζανκ φουντ, όπως η πίτσα και τα πατατάκια, είναι ότι στην πραγματικότητα προκαλούν το αίσθημα της πείνας, αντί να σας χορταίνουν.

Το μυστικό βρίσκεται στον εξαιρετικά ελκυστικό τρόπο παρασκευής τους, κάτι που δεν ίσχυε μερικές δεκαετίες πριν, ωστόσο φτιάχνονται έτσι προκειμένου να είναι ιδιαίτερα γευστικά και απολαυστικά, με αποτέλεσμα κανείς να μην αντιστέκεται στον πειρασμό τους.

Ο ειδικός υποστηρίζει, ότι οι βιομηχανίες έχουν παρασκευάσει με τέτοιο έξυπνο τρόπο τις τροφές αυτές, με σκοπό το κέρδος. Οσο πιο νόστιμο το προϊόν, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση, άρα και τόσο περισσότερα τα κέρδη της επιχείρησης, ενώ οι άνθρωποι τείνουν να τα καταναλώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι χρειάζονται ή θέλουν.

Επειδή ακριβώς είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε τέτοιου είδους προϊόντα, ο Dr Xand van Tulleken σας συμβουλεύει να τα απομακρύνετε από το σπίτι σας και ο καλύτερος τρόπος να τα καταφέρετε είναι να τα πετάξετε στον κάδο απορριμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 6 σούπερ τροφές που πρέπει να τρως όταν είσαι άρρωστη – Ανάρρωση σε χρόνο dt

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα – βόμβα: Αν θες να χάσεις βάρος, κόψε το φαγητό μετά τις 2 το μεσημέρι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φάε όσο θες τις γιορτές – Χάσε το βάρος σε μια εβδομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here