Μυτιληναίος: Συμφωνία 60 εκατ. ευρώ της ΜΕΤΚΑ για κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας

0

Η METKA, του Όμιλου Μυτιληναίος, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της METKA EGN, στην οποία η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει με 50,1%, προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) σταθμών παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος  άνω  των 75 MW και με αξία συμβολαίου άνω των 60 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μεγαλύτερη από τις νέες συμβάσεις υπογράφηκε με την Noriker Power Limited με στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου ηλεκτροπαραγωγού μονάδας 20MW, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ταχείας απόκρισης συχνότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, αξιοποιείται η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου της Oriana στο Πουέρτο Ρίκο για λογαριασμό της Sonnedix, το οποίο αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μια από τις μεγαλύτερες μονάδες ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταϊκά  που συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας  σε συσσωρευτές.

Τα υπόλοιπα έργα αποτελούν στην πλειοψηφία τους μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι από τις οποίες υλοποιούνται με την Lightsource και την Canadian Solar, υφιστάμενοι πελάτες και οι δύο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η χρυσή επένδυση της Παυλίδης Μάρμαρα: Δίνει €70 εκατ. στην αιολική ενέργεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Νότια Αφρική ξεκινά εξαγωγές το νερό Θεόνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποχωρούν από τη Ρουμανία Εθνική και Eurobank, μένει η Alpha Bank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here