Κεγκέρογλου: Μεγάλο σκάνδαλο με ΜΚΟ που παίρνει όλα τα τα έργα στους Δήμους

0

Τις «ύποπτες» συμπτώσεις γύρω από την επιλογή συγκεκριμένης ΜΚΟ από μια σειρά Δήμων, με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει να έχει προϋπολογισμό σε μια 3ετία της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που συγχρηματοδοτούνται από τον ΕΣΠΑ, καταγγέλλουν με επερώτηση τους στην βουλή ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Οι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τους τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, κάνουν λόγο για προτίμηση «ημετέρων» ΜΚΟ, επισημαίνοντας πως μία συγκεκριμένη έχει προτιμηθεί από 11 Δήμους, ενώ επίκειται η ένταξή της σε 10 ακόμα!

Ο προϋπολογισμός για τα έργα της εν λόγω ΜΚΟ, αναφέρουν, ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας.

Θεωρούν πως η προτίμηση αυτή για τα έργα Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Δομή Παροχή Συσσιτίου δεν είναι απλώς συμπτωματική, τονίζοντας πως αμφισβητείται η εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής.

Η ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών και το αίτημα κατάθεσης των σχετικών εγγράφων έρχεται σε συνέχεια προχθεσινής ερώτησής τους για καταστρατήγηση των κριτηρίων του ΑΣΕΠ και των διαδικασιών που ορίζει ο νόμος για τις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε κοινωνικές δομές των Δήμων, όταν αυτές γίνονται σε σύμπραξη με ΜΚΟ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τώρα οι δύο βουλευτές: «η ένταξη μίας μόνο Μ.Κ.Ο. ήδη σε 11 Δήμους (Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αριστοτέλη, Βισαλτίας, Νάουσας, Χαλκηδόνος, Θέρμου, Ναυπακτίας, Μυκόνου, Ζακύνθου και Αγίου Νικολάου) και η επικείμενη ένταξη της ίδιας Μ.Κ.Ο. σε άλλους 10 Δήμους (Πεντέλης, Ύδρας, Κυθήρων, Τροιζηνίας Μεθάνων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αίγινας, Σπετσών, Πόρου, Αλίμου και Ραφήνας-Πικερμίου), δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής».

«Η παραπάνω διαμορφούμενη κατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την πρόταξη «ημετέρων” κατά την υλοποίηση του προγράμματος», υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν προσκομίζοντας και τα απαραίτητα έγγραφα:

1) Ανταποκρίνεται στην απαίτηση διαφάνειας και αξιοκρατίας η επιλογή μίας μόνο Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση τόσο μεγάλου αριθμού έργων συνολικά σε εικοσιένα (21) Δήμους;

2) Με ποιο τρόπο και με ποια συγκεκριμένα κριτήρια έγινε η αξιολόγηση και η επιλογή Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση του προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών» στους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αριστοτέλη, Βισαλτίας, Νάουσας, Χαλκηδόνος, Θέρμου, Ναυπακτίας, Μυκόνου, Ζακύνθου και Αγίου Νικολάου, Πεντέλης, Ύδρας, Κυθήρων, Τροιζηνίας Μεθάνων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αίγινας, Σπετσών, Πόρου, Αλίμου και Ραφήνας-Πικερμίου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Παπανδρέου: Συζητήθηκε η αγωγή για τη φράση «Λεφτά υπάρχουν». Πότε βγαίνει η απόφαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιοδείες, γιορτές και «σκληρό ροκ» με τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων ετοιμάζει ο Τσίπρας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμμορίες Ρομά: «Θησαυρό» βρήκε η Ελληνική Αστυνομία (pics)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here