Μεγάλο πλήγμα για BMW, Porsche και Nissan. Παραποίησαν έγγραφα για να φαίνονται αξιόπιστα

0

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πωλήσεις ορισμένων αυτοκινήτων της Nissan Motor και των δύο γερμανικών, BMW και Porsche, καθώς διαπίστωσε ότι οι εταιρείες παραποίησαν έγγραφα για να κάνουν τα οχήματά τους να φαίνονται ότι είναι αξιόπιστα προς κυκλοφορία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η έρευνά του από τον Αύγουστο σε περισσότερες από μια δωδεκάδα ξένες φίρμες, διαπίστωσε ότι οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ έλαβαν κυβερνητική έγκριση για κάποια από τα οχήματά τους, υπέβαλαν έγγραφα που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για παρόμοια μοντέλα.

Η κυβέρνηση είχε διευρύνει την έρευνα σε πιστοποιήσεις για περισσότερες από μια δωδεκάδα ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού απαγόρευσε την πώληση σχεδόν όλων των οχημάτων Volkswagen στην Κορέα.

«Θα δώσουμε στις εταιρίες μέχρι το μέσον του επομένου μήνα να διευκρινίσουν τις θέσεις τους. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακαλέσει τις πιστοποιήσεις, να απαγορεύσει τις πωλήσεις των οχημάτων τους και να ζητήσει από τους εισαγγελείς να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου, ο Hong Dong-kon.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here