Η μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα: 110 άτομα ανά μήνα θα προσλαμβάνει η Fraport

0

Το συγκλονιστικό ποσό των 400 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Fraport Greece στα 14 ελληνικά αεροδρόμια την πρώτη 4ετία από την ανάληψη της διαχείρισής τους και την ίδια στιγμή, θα προσλαμβάνει 110 άτομα ανά μήνα. Όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece κ.Γιώργος Βήλος, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η επένδυση αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές του 2017 (τέλος Ιανουαρίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το mononews.gr από την Τρίτη 18/10, είχε επισημάνει η Fraport Greece θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στα περιφερειακά αεροδρόμια, και το ενδιαφέρον από υποψήφιους εργαζομένους είναι πραγματικά εξωφρενικό! Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η εταιρεία έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε περίπου 550 προσλήψεις (μέχρι τώρα έχουν γίνει γύρω στις 75 προσλήψεις, κατά κύριο λόγο για τη στελέχωση των γραφείων της στην Αθήνα), τα βιογραφικά που έχει λάβει μετριούνται σε περίπου 50.000. Ήδη έχουν προληφθεί 75 άτομα και μέχρι την άνοιξη οι προσλήψεις θα φτάσουν στα 550 άτομα. Από αυτά, τα 120-130 άτομα θα είναι στην κεντρική διοίκηση στην Αθήνα και οι υπόλοιποι θα κατανεμηθούν στα 14 αεροδρόμια. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ.Βήλος, έχουν κατατεθεί στην εταιρεία 50.000 βιογραφικά για πρόσληψη και καθημερινά προστίθενται και άλλο ενδιαφερόμενοι.

Πιο αναλυτικά, οι επενδύσεις θα αφορούν κυρίως στην αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων των 14 αεροδρομίων. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βήλος, από περίπου 200.000 τ.μ. που είναι η συνολική επιφάνεια των 14 αεροδρομίων στο τέλος της 4ετίας θα έχουν γίνει 300.000 έως 320.000 τ.μ.

Γιώργος Βήλος
Γιώργος Βήλος. Γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το αεροδρόμιο της Σαντορίνης θα επεκταθεί στα 15.000 τ.μ. από 5.000 τ.μ. σήμερα, της Θεσσαλονίκης θα διπλασιασθεί, της Κέρκυρας θα επεκταθεί κατά 1.000 τ.μ. και ανάλογες επεκτάσεις θα γίνουν και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Έμφαση επίσης θα δοθεί στη δημιουργία εμπορικών κέντρων μέσα στα αεροδρόμια, με τη φιλοδοξία να είναι εφάμιλλα του αεροδρομίου της Αθήνας και άλλων διεθνών αεροδρομίων.

Στην επόμενη δεκαετία η Fraport Greece εκτιμά ότι τα 14 αεροδρομία θα εξυπηρετούν τουλάχιστον 31 εκατ. επιβάτες, χάρη στη διασύνδεσή τους, τη συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες και την προσθήκη νέων προορισμών.

Ως προς τις χρεώσεις, ο κ. Βήλος υπενθύμισε ότι προβλέπονται ρητά από τη σύμβαση, που επικυρώθηκε στη Βουλή και προβλέπει: 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη έως την ολοκλήρωση των επενδύσεων και μετά μπορούν να ανέλθουν κατ’ ανώτερο στα 18,5 ευρώ.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται σύντομα η Fraport Greece παρουσίασε η εταιρεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Όπως έγινε γνωστό, θα δοθεί έμφαση στην άνεση, στην ασφάλεια και στη λειτουργικότητα με στόχο οι επιβάτες να απολαμβάνουν μία άρτια ταξιδιωτική εμπειρία. Η εταιρεία εκτιμά ότι έως το 2026 ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί κατά 48%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη πρόκληση της Fraport: 4 ελληνικά αεροδρόμια στην πιο ντροπιαστική λίστα της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοτζιάς τρολάρει τους πάντες: Στο ΥΠΕΞ «ξέρουμε και τουρκικά»- Μπακογιάννη: Έχετε βαρέσει διάλυση!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τζίνα Αγγούρη
Η Τζίνα Αγγούρη στο mononews γράφει θέματα business και τουριστικά. Εργαστηκε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here