Μαρινόπουλος: Εξήντα εκατ. ευρώ αναζητούν Σκλαβενίτης και τράπεζες

0

Μπορεί οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη διάσωση της Μαρινόπουλος να μην οδήγησαν σε κατάρρευση του deal, όπως φοβούνταν πολλοί, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, και αφορούν στη χρηματοδότηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Ως γνωστόν, το δικαστήριο έβγαλε με μεγάλη καθυστέρηση την απόφασή του για τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Σκλαβενίτη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας (14 Φεβρουαρίου), λόγω της διαδικασίας των τριτανακοπών, η οποία διαρκεί ένα μήνα. Μάλιστα, η απώλεια της προθεσμίας αποτελεί αυτοδικαίως και διαλυτική αίρεση για τη συμφωνία. Ωστόσο, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχει εκφραστεί η πρόθεση να μην αποτελέσει το γεγονός αυτό τροχοπέδη, και έτσι αναζητείται τρόπος να παρακαμφθεί το πρόβλημα αυτό χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδικάζεται σήμερα η αίτηση που έχουν υποβάλει τα εμπλεκόμενα μέρη, με την οποία ζητούν ερμηνεία της δικαστικής απόφασης με την οποία επικυρώθηκε το deal, και στην οποία δεν υπάρχει κάποια αναφορά στις διαλυτικές αιρέσεις, αποσκοπώντας στο να μην ενεργοποιηθεί η διαλυτική αίρεση της συμφωνίας και να μετατεθεί για λίγες μέρες η προθεσμία “αναίμακτα”, κάτι στο οποίο άλλωστε συμφωνούν τόσο ο Σκλαβενίτης όσο και οι τράπεζες.

Όμως πέρα από αυτό το ζήτημα, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο εκτιμάται ότι θα λυθεί, υπάρχει και το πρόβλημα της επιπλέον χρηματοδότησης της Μαρινόπουλος λόγω των καθυστερήσεων, που υπολογίζεται κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς θα κατανεμηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, με τον Σκλαβενίτη να βάζει περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, και μετά τις καθυστερήσεις που λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα το deal, στόχος των εμπλεκομένων μερών είναι τώρα να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν το Πάσχα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει κανονικά η εξυγίανση της Μαρινόπουλος και η επιστροφή της στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: POS: Από σήμερα 1.000 ευρώ πρόστιμο στις επιχειρήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H μεγαλύτερη έκπληξη για Alpha και Eurobank ήλθε από την Μόσχα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: MEGA: Συνάντηση εργαζομένων με την Alpha Bank – Τι γίνεται με τους μισθούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here