Μάχη των υποψηφίων για την προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Προβάδισμα Ταγιάνι δείχνει ο β΄γύρος

0

Αντόνιο Ταγιάνι, Τζιάνι Πιττέλλα και Χέλγκα Στίβενς προπορεύονται για την ανάληψη της προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο, κανένας από τους τρεις να έχει κερδίσει, τουλάχιστον στον δεύτερο γύρο, την απαραίτητη πλειοψηφία (346 ψήφους).

Από τους έξι υποψηφίους, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι του ΕΛΚ έλαβε τις περισσότερες ψήφους (287 ψήφους) στο δεύτερο γύρο, ακολουθούμενος από τον επίσης Ιταλό, Τζιάννι Πιττέλα (Σοσιαλιστές) και την Βελγίδα, Χέλγκα Στίβενς (ΕΣΜ).

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου ήταν τα εξής:

1. Αντόνιο Ταγιάνι (ΕΛΚ, Ιταλία) 287 (+13)
2. Τζιάννι Πιττέλλα Pittella (Σοσιαλιστές, Ιταλία) 200(+17)
3. Χέλγκα Στίβενς (ΕΣΜ, Βέλγιο) 66 (-11)
4. Τζην Λάμπερτ (Πράσινοι, Ηνωμένο Βασίλειο) 511 (-5)
5. Λαουρεντίου Ρεμπέγκα (Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, Ρουμανία) 45 (+2)
6. Ελεονόρα Φορέντσα (Ευρ. Ενωτ. Αριστερά, Ιταλία) 42 (-8)

Η ψηφοφορία είναι μυστική και μπορεί να εξελιχθεί σε τέσσερις γύρους. Κάποιες από τις υποψηφιότητες μπορούν να αποσυρθούν ή νέες υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν πριν την έναρξη του δεύτερου ή του τρίτου γύρου των ψηφοφοριών. Ο τρίτος γύρος θα ξεκινήσει στη 17:30 πμ (ώρα Γαλλίας).

Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, ο νέος Πρόεδρος θα εκλέγει με απλή πλειοψηφία μετά από ένα τέταρτο και τελικό γύρο ψηφοφορίας μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στον τρίτο γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: MSI: Λιγότερο επίπονο αλλά χωρίς κέρδη το 2017 για τα ναύλα στην αγορά ξηρού φορτίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here