• WOMEN

    Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;

    σεξ


    Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα αντρών και γυναικών, όταν συζητούν για το σεξ. Για τους άντρες αποτελεί, πολλές φορές, μια μυστήρια και περίπλοκη διαδικασία, που χρειάζεται την απαραίτητη “συνταγή” για να είναι επιτυχημένη. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί άντρες που προβληματίζονται σχετικά με τον γυναικείο οργασμό, αφού όλοι μας ξέρουμε πως πολλές είναι οι γυναίκες που προσποιούνται.

    Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, σχετικά με τον λόγο που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό, έρχεται να δώσει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση της Διεθνούς Ακαδημίας Σεξουαλικών Ερευνών. Οι ερευνητές, που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Τεμπλ και το Κολέγιο Κάνιον, ρώτησαν 481 αδέσμευτες γυναίκες και τους λόγους που προσποιούνται οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ή των προκαταρκτικών.

    Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα και, μάλιστα, μπορεί να εκπλήξουν κάποιους. Ίσως να μην είχατε σκεφτεί πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό, είναι για να αυξήσουν τη διέγερσή τους. Σαν να λειτουργεί ψυχολογικά η όλη διαδικασία. Δηλαδή, η προσποίηση της κλιμάκωσης και του οργασμού μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα και πιο γρήγορη στην πραγματική κλιμάκωση και τον αληθινό οργασμό.

    Πέρα από την παράμετρο αυτή, τα αποτελέσματα έδειξαν και άλλους λόγους. Αυτός που παραμένει ο κυριότερος, έχει να κάνει με τον αλτρουισμό. Λέγοντας αλτρουισμό, εννοούμε ότι οι γυναίκες προσποιούνται για να μην στεναχωρήσουν ή να μην πληγώσουν τον παρτενέρ τους. Άλλος λόγος είναι, επίσης, ο φόβος και η ανασφάλεια, καθώς κάποιες γυναίκες λόγω απειρίας δεν γνωρίζουν πολλά για το σώμα τους, για την εμπειρία του οργασμού ή για το σεξ γενικά.

    Τέλος, πολλές γυναίκες προσποιούνται οργασμό για να τελειώσει η σεξουαλική πράξη. Είτε γνωρίζουν πως δεν μπορούν εκείνη την ώρα να φτάσουν στην κορύφωση, είτε λόγω κούρασης ή βαρεμάρας, προτιμούν να δώσουν ένα (όμορφο) τέλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις ιδέες για σεξ που δεν είχατε σκεφτεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα πόσα χρόνια σχέσης είναι πιθανό να απατήσει μια γυναίκα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι είναι ο γυναικείος μεικτός οργασμός και πώς επιτυγχάνεται;



    ΣΧΟΛΙΑ