• LIFE&STYLE

    Τρεις τρόποι να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς καθόλου θερμότητα

    • NewsRoom
    μαλλιά


    Προκειμένου να μετατρέψετε τα σγουρά ή κυματιστά μαλλιά σας σε sleek, glossy και ίσια συχνά επιστρατεύετε το πιστολάκι ή το σίδερο ισιώματός σας και μάλιστα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αν το καλοσκεφτείτε όμως, πριν την εμφάνιση των hot tools και της ιονικής τεχνολογίας, οι γυναίκες ίσιωναν τα μαλλιά τους χωρίς θερμότητα και άρα χωρίς την συνακόλουθη φθορά της τρίχας. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε κι εσείς το ίδιο σήμερα;

    Ναι, μπορεί οι heat-free τεχνικές ισιώματος να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους μαλλιών – «Ειλικρινά, δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να πετύχετε ένα ίσιο hairstyle αν έχετε πολύ έντονες μπούκλες χωρίς κάποιου είδους θερμότητα» δηλώνει σχετικά ο hairstylist Jill Engelsen-, αλλά αν το φυσικό σας texture είναι κυματιστό, η επιτυχία είναι σχεδόν σίγουρη.

    Αν, λοιπόν, ψάχνετε τρόπους να κάνετε styling στα μαλλιά σας από το βράδυ, χωρίς να ρισκάρετε την υγεία τους, οι παρακάτω 3 τεχνικές ισιώματος θα σας ενθουσιάσουν.

    heatless-hairstyles-2.jpg

    Με λαστιχάκια

    Όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμη βρεγμένα, είτε επειδή τα λούσατε είτε επειδή τα βρέξατε γρήγορα με νερό στον νιπτήρα, δημιουργήστε 2 χαμηλές κοτσίδες στη βάση του λαιμού σας και στερεώστε τες με λαστιχάκια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε κι άλλα λαστιχάκια ανά 5 εκατοστά μέχρι την άκρη. Μόλις ξυπνήσετε το επόμενο πρωί, βγάλτε τα και απολαύστε τα ίσια μαλλιά σας. Προσοχή μόνο να μη σφίξετε πολύ τα clips, γιατί έτσι θα δημιουργήσετε ανεπιθύμητα «σπασίματα».

    Με μεγάλα rollers

    Για την συγκεκριμένη heatless μέθοδο ισιώματος θα χρειαστείτε περίπου 6 μεγάλα rollers – πλαστικά κατά προτίμηση και όχι αφρού- προκειμένου να πετύχετε ένα smooth και ίσιο look. «Χωρίστε τα φρεσκολουσμένα και στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά σας σε τμήματα, χτενίστε τα και τυλίξτε τα γύρω από το roller. Έπειτα σταθεροποιήστε τα με ένα clip ή μια φουρκέτα στα πλάγια» συμβουλεύει ο hairstylist Engelsen. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε τα rollers, χτενίστε τα μαλλιά σας και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

    heatless-hairstyles-3.jpg

    Με φουρκέτες

    Άλλος ένας τρόπος να αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς θερμότητα είναι τυλίγοντάς τα γύρω από το κεφάλι σας και στερεώνοντάς τα με φουρκέτες. «Μεγαλώνοντας στην Αργεντινή, έβλεπα την αδερφή μου να στεγνώνει τα μαλλιά της με κρύο αέρα και μετά να ακολουθεί την τεχνική toca» αναφέρει ο celebrity hairstyle Ricardo Rojas. «Η διαδικασία ξεκινάει στεγνώνοντας τα μαλλιά στην κρύα ρύθμιση από το πιστολάκι (είτε και φυσικά), χωρίζοντας τούφες και τυλίγοντάς τες γύρω από το κεφάλι με φουρκέτες. Η αδερφή μου το έκανε αυτό κάθε βράδυ και ξυπνούσα το επόμενο πρωί με ίσια, βελούδινα μαλλιά» προσθέτει. Δοκιμάστε κι εσείς αυτή τη μέθοδο!

    Extra tip: Για πιο αποτελεσματικό ίσιωμα, «χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σαμπουάν και conditioner για ίσια μαλλιά», όπως προτείνει η celebrity stylist Laura Polko. «Μετά το λούσιμο, ενυδατώστε τα μαλλιά σας όσο περισσότερο μπορείτε, εφαρμόζοντας μία smoothing cream ή ένα serum ή ένα έλαιο, ανάλογα με το είδος της τρίχας σας και το φινίρισμα που επιθυμείτε» προσθέτει η ειδικός.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νάντια Ράπτη: Αποκλειστικά στο mononews η ταλαντούχα σχεδιάστρια που σαρώνει στα social media

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Vogue μας προτείνει 10 σικ κάπες για τα φθινοπωρινά μας outfits

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Manolo Blahnik ανοίγει μπουτίκ στο Παρίσι – Η συναρπαστική ζωή του «μάγου των παπουτσιών»



    ΣΧΟΛΙΑ