• LIFE&STYLE

    Τι απάντησε ο πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας» στον Κωστόπουλο

    Πέτρος Κωστόπουλος

    Πέτρος Κωστόπουλος


    Τη δήλωση του Πέτρου Κωστόπουλου ότι «ξεβλάχεψε» τους Έλληνες με τα περιοδικά του προκαλώντας αντιδράσεις στο Twitter, σχολίασε ο Πρόεδρος «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας», Αποστόλης Καψάλης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

    Ο Αποστόλης Καψάλης είναι γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο.

    Η συνέντευξη:

    «Εσάς, σας ξεβλάχεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος;», με τον κύριο Καψάλη να απαντά: «Ευτυχώς, όχι!». Καυστικός στο λόγο του, υπογραμμίζει ότι δεν το ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», γιατί η Ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής, λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    «Στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησε το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους».

    «Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά, και εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο θα σας φέρουν χοντρό αλάτι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Πέτρος Κωστόπουλος δηλώνει πως «ξεβλάχεψε» τους Έλληνες και το Twitter αντιδράει (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κικίλιας-Μπαλατσινού: Ο ρόλος του Πέτρου Κωστόπουλου στον χωρισμό του ζευγαριού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέτρος Κωστόπουλος: Τι είπε για την Τζένη Μπαλατσινού και τον χωρισμό (video)



    ΣΧΟΛΙΑ