• LIFE&STYLE

    Slip Skirt: η νέα αγαπημένη φούστα της μόδας

    • NewsRoom


    Σίγουρα όλες θα έχετε παρατηρήσει την τεράστια αδυναμία της βιομηχανίας της μόδας να χρησιμοποιεί τα εσώρουχα αλλά και γενικότερα τα «ρούχα της κρεβατοκάμαρας» λανσάροντας νέες τάσεις. Το slip dress αδιαμφισβήτητα είναι ο πρωταγωνιστής του lingerie trend, το φόρεμα εκείνο που μοιάζει λίγο με νυχτικό ή babydoll και γλιστράει πάνω στη γυναικεία σιλουέτα με έναν ακαταμάχητα σέξι τρόπο! Το συγκεκριμένο κομμάτι μεσουρανούσε στα 90’s με τις Kate Moss και Naomi Campbell να το αποθεώνουν και από τον προηγούμενο χειμώνα έχει επιστρέψει δυναμικά στο fashion stage με διάσημους οίκους και brands να λανσάρουν αντίστοιχα σχέδια με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση φυσικά.

    Αυτή τη σεζόν όμως έρχεται κάτι νέο και συναρπαστικό που θα αντικαταστήσει τα slip dresses που πολλές από εσάς διστάζετε να τολμήσετε και το όνομα αυτού είναι slip skirt. Από την ονομασία του μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι πρόκειται για μία φούστα ίδιας ακριβώς φιλοσοφίας και αισθητικής με αυτή του νυχτικού, δηλαδή μία αέρινη και χυτή γραμμή που γλιστράει πάνω στη σιλουέτα σας χωρίς να κολλάει. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι το σατέν γυαλιστερό ύφασμα και το midi προς μακρύ μήκος της.

    Τα κορίτσια της μόδας έχουν λατρέψει τη φούστα αυτή, η οποία και κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στα social media, αλλά και στα street style looks. Είναι εμφανώς πολύ πιο εύκολο να υιοθετηθεί από τα slip dresses, ενώ οι συνδυασμοί της είναι τόσο απλοί όσο με μία οποιαδήποτε φούστα ή παντελόνι και μπορεί να φορεθεί από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες. Επειδή όμως είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι και το σατέν είναι ένα ύφασμα, που μπορεί να δείξει cheap και second class σας, σας παρουσιάζουμε 4 σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε τη δική σας slip skirt και υιοθετήσετε αυτό το hot trend.

    1. Waistband
    Στα κομμάτια που πέφτουν χυτά και έχουν μία σχετικά πιο φαρδιά γραμμή η σωστή μέση είναι το κλειδί στην τέλεια εφαρμογή. Στην αγορά θα συναντήσετε δύο ειδών waistbands: τις ελαστικές και αυτές με το φερμουάρ. Εμείς προτείνουμε να επιλέξετε κάποια με φερμουάρ που θα έχει πιο σταθερή και σωστή εφαρμογή και θα κλείνει άψογα στη μέση σας χωρίς να κάνει σούρες, που μπορούν να σας προσθέσουν περιττά κιλά.

    slip-skirt-1.jpg

    2. Test the Fabric
    Το σατέν ύφασμα εάν δεν είναι καλής ποιότητας θα τσαλακώνεται πολύ εύκολα και θα δημιουργεί αντιαισθητικές γραμμές και πτυχώσεις που θα χαλάνε όλο το αέρινο και flowy look, που απαιτείται από μία slip skirt. Έτσι λοιπόν όσο δοκιμάζετε την υποψήφια φούστα σας μέσα στο δοκιμαστήριο πάρτε περισσότερο χρόνο και καθίστε λίγο, σκύψτε και σταυρώστε τα πόδια σας, ώστε να δείτε τις αντιδράσεις του υφάσματος.

    3. Flattering Length
    Το να βρείτε μία φούστα σε κολακευτικό μήκος μπορεί να είναι γίνει μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Οι midi φούστες σίγουρα βρίσκονται στο απόγειό τους και φιγουράρουν σε όλα τα διεθνή περιοδικά όμως το ιδανικό μήκος αποδείχθηκε ότι βρίσκεται ανάμεσα στο σημείο λίγο κάτω από το γόνατο στη μέση περίπου της γάμπας και στον αστράγαλο. Κάποιο πιο κοντό κομμάτι ή πιο μακρύ επιφυλάσσει διάφορους κινδύνους. Να θυμάστε ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη συνολική εικόνα παίζουν και τα παπούτσια, τα οποία καλό θα ήταν να είναι μυτερά και να έχουν τακούνι έστω και χαμηλό.

    4. Colors
    Αποφύγετε καλύτερα τα μοτίβα και επενδύστε σε ένα μονόχρωμο κομμάτι που θα μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε στα υπόλοιπα κομμάτια της γκαρνταρόμπα σας, ενώ παράλληλα τα μονόχρωμα πάντα δείχνουν πιο κομψά και ντελικάτα. Σίγουρα οι επιλογές των ουδέτερων χρωμάτων όπως μαύρο, γκρι και καφέ είναι η πιο ασφαλής όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να κινηθείτε και στα πιο έντονα όπως κίτρινο, φουξ ή πορτοκαλί ειδικά φέτος που η neon παλέτα ανήκει στα FW 2018 color trends.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αυτό το νέο ZARA φόρεμα θα το λατρέψεις σίγουρα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Emily Ratajkowski αποθέωσε τα dad sneakers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τα νέα, αμφιλεγόμενα κοσμήματα του Yves Saint Laurent – Απεικονίζουν ανδρικά γεννητικά όργανα



    ΣΧΟΛΙΑ