• LIFE&STYLE

    Συμβουλές και ιδέες για το τι να φορέσετε στο γραφείο το φθινόπωρο

    • NewsRoom


    Ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές, η επιστροφή στο γραφείο είναι πάντα πολύ δύσκολη, όχι μόνο από ψυχολογικής απόψεως, αλλά και ενδυματολογικής, αφού θα πρέπει να αποχωριστείτε τις σαγιονάρες σας, τα κοντά σορτσάκια σας και γενικότερα όλο αυτό το ανέμελο και ελεύθερο summer style. Το ντύσιμο στο γραφείο είναι από μόνο του μία περίπλοκη υπόθεση για τις περισσότερες από εσάς, ειδικά όσες δουλεύετε σε αυστηρό, corporate περιβάλλον. Τα κλασικά office looks είναι συνήθως συντηρητικά, ώστε να αποπνέουν σοβαρότητα και σεβασμό. Όμως και μόνο η ιδέα τέτοιων outfits είναι βαρετή και απωθητική, οπότε είναι φυσιολογικό να ψάχνετε τρόπους για να προσθέσετε σε αυτά πινελιές θηλυκότητας και άποψης.

    Το βαρύ χειμώνα σίγουρα όλα είναι πιο εύκολα, αφού οι κρύες ημέρες του χρόνου επιτρέπουν τα μουντά και βαριά σύνολα. Τι γίνεται, όμως, μόλις μπει η πρώτη μέρα του φθινοπώρου; Παρατηρούνται οι πρώτες πτώσεις της θερμοκρασίες, ο ήλιος κρατά ακόμα σχετικά ψηλές θερμοκρασίες και οι ξαφνικές βροχές κάνουν συχνά την εμφάνισή τους. Όλα αυτά σας κάνουν να αναρωτιέστε τι να φορέσετε κάθε πρωί, ώστε να είστε weather ready και κομψή ταυτόχρονα. Εμείς λοιπόν για να κάνουμε πιο εύκολη τη προσαρμογή σας έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας καθώς ετοιμάζεστε το πρωί καθώς και ιδέες για στιλάτα fall workwear σύνολα. Κρατάτε σημειώσεις;

    Follow The Rules

    • Διακριτικό ντεκολτέ και πάντα σε αναλογία με το μέγεθος του στήθους σας
    • Αποφύγετε τις ακρότητες, όπως πολύ κοντή φούστα ή πολύ στενά ρούχα
    • Πείτε «όχι» στα έντονα prints και στα φωσφοριζέ χρώματα. Μπορεί να είναι τάση φέτος η neon παλέτα, όμως μόνο εκτός γραφείου. Αντιθέτως επιλέξτε φωτεινά χρώματα όπως το γαλάζιο και διαχρονικά μοτίβα όπως το floral ή οι ρίγες.
    • Δε φεύγετε ποτέ από το σπίτι με λερωμένα ή τσαλακωμένα ρούχα
    • Μην πέφτετε στην παγίδα του αυστηρού ανδρόγυνου ύφους και χάνετε τη θηλυκότητα σας! Φορέστε αξεσουάρ που θα προσθέσουν lady-like αισθητική στα κουστούμια και τα ταγιέρ σας
    • Επιλέξτε άνετα παπούτσια, στα οποία μπορείτε να περπατάτε, αλλά φροντίστε να είναι και chic. Πλέον η μόδα αποθεώνει τα flat loafers, τα slingbacks, τα mid heels και τα sneakers. Εκμεταλλευτείτε το!

    Favorite Items

    Όποια εποχή και αν διανύουμε, η ντουλάπα του σύγχρονου working girl περιλαμβάνει σταθερά κάποια κλασικά κομμάτια διαχρονικής αξίας. Σε αυτά ανήκουν: το σακάκι, οι pencil φούστες, τα παντελόνια σε ανδρική γραμμή, τα πουκάμισα και τα classy αξεσουάρ, όπως ζώνες, τσάντες, κοσμήματα κλπ. Συγκεκριμένα αυτήν την περίοδο, την τιμητική της έχουν η γκαμπαρντίνα που είναι απαραίτητη για να σας προστατεύει από το ελαφρύ κρύο αλλά και από τις βροχές, οι zip culottes που που χαρίζουν αέρα και θηλυκότητα, καθώς και οι αέρινες midi φούστες.

    Styling Tips

    Παρακάτω σας παρουσιάζουμε αγαπημένα μας office looks σε απόλυτο fall mood που ανήκουν στα “κλασικά αλλά όχι βαρετά”, γιατί έχουν αυτό το twist που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Εμείς τα αποκωδικοποιήσαμε για να αντλήσετε και όλες τις χρήσιμες συμβουλές για συνδυασμούς και styling.

    1. Βάλτε στο επίκεντρο το σακάκι για να δημιουργήσετε δυναμικά looks. Επιλέξτε ανδρικές oversized γραμμές ή items με τονισμένους ώμους, εμπνευσμένους από τα 80’s, και συνδυάστε τα είτε με midi φούστες είτε με ασορτί παντελόνια.

    2. Αλλάξτε την κλασική pencil φούστα σας με μία σατέν, που θυμίζει τα slip dresses, σε κάποια σκούρα απόχρωση όπως μπορντό ή μαύρη, συνδυασμένη με μίνιμαλ μπλούζες όπως λεπτά πουλοβεράκια.

    3. Πείτε «ναι» στην πιο hot τάση της σεζόν, τα animal prints, και στο γραφείο. Προσοχή όμως στο κομμάτι που θα επιλέξετε και στον συνδυασμό. Θα πρέπει να είναι σε πολύ απλή και λιτή γραμμή και διακριτικό. Προτιμήστε λοιπόν κάποιο top -ένα πουκάμισο για παράδειγμα- μαζί με ένα bottom σε ουδέτερη απόχρωση.

    4. Τα κοστούμια δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν σακάκι και παντελόνι. Δοκιμάστε το λεγόμενο skirt suit μαζί με ένα απλό μονόχρωμο t-shirt για να του δώσετε φρεσκάδα.

    5. Μη φοβάστε το color blocking. Βάλτε χρώμα και διάθεση στην καθημερινότητά σας, συνδυάζοντας φωτεινές αποχρώσεις. Να έχετε στο μυαλό σας πάντα την ισορροπία. Έντονο θα πρέπει να είναι μόνο ένα κομμάτι και τα υπόλοιπα πιο γλυκά και ήπια. Το σύνολο των χρωμάτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3.

    6. Τα πουκάμισα είναι ένα από τα κομμάτια κλειδιά αυτών των ημερών που μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα. Συγκεκριμένα το λευκό θα γίνει το easy to go σας. Δοκιμάστε επίσης και τα shirtdresses.

    7. Η μόδα των δεκαετιών του 1980 και του 1990 κάνουν δυναμική επιστροφή και εισβάλλουν ακόμα και στη work closet σας. Εμπιστευτείτε τους τονισμένους ώμους, τις βάτες και τα φουσκωτά μανίκια σε πουκάμισα και tops, συνδυασμένα με φούστες και παντελόνια σε λιτή αισθητική.

    8. Αγαπημένα μοτίβα που έρχονται ξανά στο προσκήνιο είναι τα καρό σε διάφορες εκδοχές από το γκρι Saville Row , το καφέ Houndstooth μέχρι το Prince of Wales, που όλα τους είναι ιδανικά για την εποχή αλλά και για το γραφείο. Δοκιμάστε τα!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το αξεσουάρ μαλλιών που κάνει «θραύση» φέτος!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 Zara κομμάτια που είναι οι απόλυτες τάσεις της νέας σεζόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tote Bag: Η τσάντα που πρέπει να έχετε αυτήν τη σεζόν



    ΣΧΟΛΙΑ