• LIFE&STYLE

    Πρωτοχρονιάτικα δώρα: Τι πρέπει ν΄αποφεύγουμε και τι να προσφέρουμε

    • NewsRoom
    γλυκά δώρα


    Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θέλουν δώρα. Δώρα για μικρούς, δώρα για μεγάλους, μικρά αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους μας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και δώρα του Αη Βασίλη. Ποια είναι τα πρωτοχρονιάτικα δώρα που πρέπει ν΄αποφεύγουμε; Ποια λάθη κάνουμε συνήθως όταν πηγαίνουμε να ψωνίσουμε; Και τι πρέπει να προσφέρουμε ώστε τα δώρα μας να δώσουν χαρά;

    1. Μην παίρνετε τελείως άχρηστα δώρα 

    Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το δώρο που θέλετε να προσφέρετε, μην αγοράζετε δώρα που τελικώς αυτός στον οποίο θα τα προσφέρετε δεν τα χρησιμοποιήσει. Ναι, μπορεί να χρειάζεται να πάρετε κάτι συμβολικό, όμως ένα ζευγάρι κόκκινες μάλλινες κάλτσες ή ένα μικρό εσώρουχο με τον Αη βασίλη πάνω δύσκολα θα εκτιμηθεί. Προτιμήστε δώρα που μπορεί να μην έχουν τίποτε το χριστουγεννιάτικο πάνω τους, αλλά να είναι καλόγουστα, όμορφα και χρήσιμα. Τυλίξτε τα με χριστουγεννιάτικα χαρτιά περιτυλίγματος και να ξέρετε πως το δώρο σας, θα εκτιμηθεί.

    2. Μην παίρνετε στα παιδιά σας όλα όσα σας ζητούν 

    Μπορείτε να τα βάλετε να κάνουν μια λίστα με τα δώρα που επιθυμούν. Και εσείς θέλετε να τα ευχαριστήσετε. Δεν χρειάζεται όμως να κατεβάσετε όλο το κατάστημα παιχνιδιών, αγοράζοντας και τα πιο ακριβά παιχνίδια για τα video games τους. Κι αυτό για να μάθουν να προσδοκούν, για να μάθουν πως σιγά σιγά μπορούν ν΄αποκτούν όσα θέλουν, κι εσείς φυσικά να μην μείνετε χωρίς λεφτά μέχρι το τέλος του μήνα.

    3. Μην παίρνετε ζωάκια για δώρο 

    Τα σκυλάκια και τα γατάκια δεν είναι δώρα. Χρειάζονται αγάπη, φροντίδα, περιποίηση και είναι δέσμευση γι αυτόν που τα έχει. Είστε τόσο σίγουρη πως το σπίτι στο οποίο θα προσφέρετε αυτό το γλυκό σκυλάκι μπορεί ν΄ανταπεξέλθει σε μια τέτοια ευθύνη και δέσμευση; Μην επιβάλετε με τον τρόπο σας ένα τέτοιο δώρο σε κάποιον, όσο κι αν στην αρχή μπορεί να χαρεί με την κίνησή σας.

    4. Φτιάξτε χειροποίητα δώρα 

    Αν έχετε ένα τραπέζι και θέλετε σε κάθε καλεσμένο σας φεύγοντας να του προσφέρετε ένα μικρό δώρο, ή να το έχετε τοποθετήσει στο πιάτο του, γιατί δεν σκέφτεστε να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας; Πάρτε κορδέλες, χάντρες, αριθμούς και ό,τι άλλο εσείς θέλετε και δημιουργήστε γούρια για το λαιμό, επιτραπέζια γούρια, βραχιολάκια… Φτιάξτε μαρμελάδες, βάλτε τις σε μικρά βαζάκια και κάντε τις δώρο. Γεμίστε μικρά κουτάκια ή καλαθάκια με λιχουδιές και μπισκότα. Φτιάξτε κεριά ή αγοράστε τα έτοιμα και στολίστε τα με κανέλλες και κορδέλες. Και πιο φθηνά θα σας στοιχίσουν και εσείς θα έχετε κάνει κάτι δημιουργικό και οι καλεσμένοι σας θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι ασχοληθήκατε τόσο μαζί τους.

    5. Μην παίρνετε μόνο ογκώδη δώρα 

    Νομίζουν πολλοί πως παίρνοντας ογκώδη, μεγάλα δώρα εντυπωσιάζουν. Όμως ένα κουτάκι με σκιές ματιών, ένα κραγιόν ή ένα κολλάν γυμναστικής μπορεί να εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από τη φίλη σας, απ΄ότι ένας μεγάλος διακοσμητικός χιονάνθρωπος που δεν θα ξέρει που θα τον τοποθετήσει και σε ένα μήνα θα έχει “κρυφτεί” στην αποθήκη του σπιτιού.

    6. Τυλίξτε σωστά τα δώρα του Αη Βασίλη 

    Αν τα παιδάκια σας είναι μικρά και περιμένουν με αγωνία τον Αη Βασίλη, μην τους στερήσετε τη μαγεία προσφέροντας τους δώρα με χαρτί περιτυλίγματος και σακούλες από το μαγαζί που ψωνίζετε. Αφιερώστε λίγη ώρα και τυλίξτε κάθε δώρο με χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος που δεν… μαρτυρά από πού το έχετε ψωνίσει.

    7. Μην παίρνετε βαρετά δώρα σε μεγάλους ανθρώπους 

    Οι ηλικιωμένοι δεν κυκλοφορούν μόνο με παντόφλες. Μην παίρνετε αυτά τα τόσο βαρετά κι αναμενόμενα δώρα στους μεγάλους ανθρώπους. Μια πλεκτή ζακέτα, ένα μικρό νεσεσέρ, μια κορνίζα με φωτογραφίες της οικογένειας είναι ωραίες ιδέες που μπορούν ν΄αντικαταστήσουν πια τις παντόφλες…

    8. Βάλτε όριο στα χρήματά σας 

    Μην παρασυρθείτε από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αδειάσετε το πορτοφόλι σας… Πείτε πως θα διαθέσετε συγκεκριμένα χρήματα για κάθε δώρο και μείνετε σ΄αυτό. Έτσι όταν θα ψωνίζετε θα ξέρετε ακριβώς τι θα χαλάσετε, χωρίς να μείνετε… ταπί στο τέλος.

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μυστικό των experts για να κάνετε στα μάτια σας τέλεια γωνία!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βραδινό μακιγιάζ: 12 εντυπωσιακές ιδέες για τις γιορτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δύο τρόποι για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας!



    ΣΧΟΛΙΑ