• LIFE&STYLE

    Πώς θα “σβήσετε” τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

    • NewsRoom
    γυναίκα


    Σας ταλαιπωρούν οι μαύροι κύκλοι και κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται κουρασμένο, ακόμη κι όταν έχετε περάσει ώρες με το μακιγιάζ σας μπροστά στον καθρέφτη; Υπάρχουν τρόποι να τους αντιμετωπίσετε, αλλάζοντας μερικές καθημερινές συνήθειες και με κάποια απίθανα tips μακιγιάζ. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σβήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια!

    1. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, προτιμάτε το δροσερό νερό. Το ζεστό νερό, είναι ο,τι χειρότερο για τους μαύρους κύκλους.

    2. Φοράτε πάντα μια αντιηλιακή κρέμα, ακόμη κι όταν δεν είστε στην παραλία.

    3. Προσέξτε την απόχρωση του κονσίλερ που χρησιμοποιείτε. Το λευκό δεν καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Προτιμήστε μια απόχρωση που να έχει μέσα ροδακινί, κόκκινο ώστε να μειωθεί το μπλε που στην ουσία είναι το χρώμα των κύκλων κάτω από τα μάτια. Μια εύκολη λύση είναι με το δάχτυλό σας ν΄απλώσετε λίγο πορτοκαλί ή κόκκινο κραγιόν (ελάχιστο) πολύ καλά κι από πάνω το κονσίλερ και την πούδρα σας. Οι μαύροι κύκλοι θα έχουν καλυφθεί τέλεια.

    4. Μην βάζετε υπερβολική ποσότητα κονσίλερ. Θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε.

    5. Απλώστε σωστά το κονσίλερ σας και δουλέψτε το, φθάνοντας σχεδόν μέχρι τη μύτη. Είναι πολύ σημαντικό για να καλυφθούν οι μαύροι κύκλοι και το βλέμμα να δείχνει ξεκούραστο.

    6. Επιλέξτε σωστά το χρώμα των σκιών που χρησιμοποιείτε. Να είναι αστραφτερές, όχι καφέ κι αν θέλετε γήινες αποχρώσεις επιλέξτε μια σκιά έναν τόνο πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας.

    7. Γυρίστε τις βλεφαρίδες σας, ώστε να “ανοίξει” το βλέμμα σας, να δείχνει ξεκούραστο και να μην “πέφτει” σκιά στα μάτια.

    8. Κάντε μια φυσική μάσκα στο σπίτι σας για τους μαύρους κύκλους. Λίγος χυμός από αγγούρι και λεμόνι σε ένα κομμάτι βαμβάκι για 15 λεπτά είναι θαυματουργή μάσκα. Επίσης μπορείτε να ψιλοκόψετε μαϊντανό και να τον ανακατέψετε με λίγο ζεστό νερό. Τοποθετήστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μείγμα κι έπειτα κάτω από τα μάτια, μείνετε για λίγη ώρα και δείτε το αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει!

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα 5 λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια χτενίσματα των γυναικών αρέσουν στους άντρες;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν τα μάτια σας, να φαίνονται μικρά



    ΣΧΟΛΙΑ