• LIFE&STYLE

    Πώς θα είναι ο κόσμος σε 1.000 χρόνια από σήμερα;

    • NewsRoom


    Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί, πώς μπορεί να είναι ο κόσμος μετά από 100, 200, 300 ή από 1000 χρόνια; Δεκάδες καλλιτέχνες, -συγγραφείς, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ζωγράφοι- έχουν κατά καιρούς επιχειρήσει να μας μεταφέρουν μέσω της τέχνης τους σε ένα φουτουριστικό κόσμο.

    Mπορεί βέβαια οι μέχρι τώρα προβλέψεις να είναι καθ’ όλα υποθετικές, καθώς με τα άλματα της τεχνολογίας, το αύριο φαντάζει αβέβαιο, όμως δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες, που προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τον πως θα είναι ο κόσμος έπειτα από το πέρας 1000 ετών.

    Το αύριο της γης

    rip

    Μετά από την οικολογική καταστροφή, που έχουμε επιφέρει στη γη, με την τρύπα του όζοντος συνεχώς να διευρύνεται και την υπερθέρμανσή του πλανήτη να αυξάνει ανησυχητικά, πώς θα είναι άραγε η ζωή στη Γη το 3000 μ.Χ.; Θα έχει εξαφανίσει η στάθμη της θάλασσας κάθε σπιθαμή γης; Και η κλιματική αλλαγή, θα έχει μετατρέψει τον πλανήτη σε ένα αφιλόξενο μέρος;

    Ο υπερπληθυσμός της γης

    9c7af14cafcc0e84b59192f316221e58613a70d8

    Σημαντικό ζήτημα αποτελεί και ο υπερπληθυσμός της ανθρωπότητας και το πώς θα σεβαστούμε τα αποθέματα τροφής, καυσίμων και φυσικών πόρων.  Σε χίλια χρόνια από σήμερα, ο πληθυσμός της ανθρωπότητας αναμένεται να αγγίξει τα 14 δισεκατομμύρια ψυχές. Παρά το γεγονός ότι τέτοιες προβλέψεις είναι σχεδόν απίθανο να είναι ακριβείς, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού παραμένει και πολλοί ψάχνουν βιώσιμες λύσεις στο θέμα.

    Οι πεσιμιστές εδώ προφητεύουν τα χειρότερα, κάνοντας αρκετούς να θεωρούν πως δεν θα επιβιώσει ο ανθρώπινος παράγοντας για άλλα χίλια χρόνια. Οι πιο αισιόδοξοι διαβλέπουν ότι ο άνθρωπος θα έχει ολοένα και μικρότερη εξάρτηση από τις φυσικές πηγές του πλανήτη μας, καθώς θα κατασκευάζει το φαγητό του στο εργαστήριο

    Επαφή με άλλα είδη και άλλους πολιτισμούς

    1a118

    Όπως όλα δείχνουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, που θα ζήσουν οι μελλοντικές γενιές. Όσο δηλαδή η ραγδαία επιστημονική πρόοδος θα μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε μακρύτερα στο Διάστημα, η επαφή με άλλους πλανήτες και εξωγήινα όντα είναι μια πιθανότητα, που φαντάζει όλο και πιο κοντά.

    Θα μετοικήσουν οι άνθρωποι σε άλλους πλανήτες

    newego_LARGE_t_420_54634465

    Ίσως η μόλυνση του περιβάλλοντος ή μια ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν νέους πλανήτες για να κατοικήσουν. Άλλωστε τα διαστημικά ταξίδια στο μέλλον πρόκειται να γίνονται όλο και πιο προσιτά στο ευρύ κοινό, που αναζητά μία νέα γη μακριά από τον πλανήτη μας.

    Οι έξυπνες μηχανές στην υπηρεσία του ανθρώπου

    robot.mediumΣυχνά γίνεται λόγος για την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας νέος “άνθρωπος” δημιουργείται αυτή τη στιγμή στα εργαστήρια, ο οποίος θα σκέφτεται, θα νιώθει και θα συμπεριφέρεται όπως ένας κανονικός άνθρωπος. Με λίγα λόγια στο μέλλον θα μοιραστούμε τον πλανήτη μας με έξυπνα ρομπότ και ανθρωποειδή, που θα μας ξεπερνούν σε επίπεδο νοημοσύνης.

    Θα νικήσουμε τον θάνατο

    et

    Δεν είναι λίγες οι επιστήμες που προσπαθούν, εδώ και δεκαετίες, να ανακαλύψουν το ελιξίριο της νεότητας. Κάποια στιγμή το πιο πιθανό είναι να τα καταφέρουν και να νικήσουν επιτέλους τον θάνατο, κάνοντας τους ανθρώπους να ζουν για πάντα. Το μέλλον θα δει τον άνθρωπο να φτάνει σε ηλικίες Μαθουσάλα.



    ΣΧΟΛΙΑ