• LIFE&STYLE

    Πώς να αντιμετωπίσεις το hangover των ημερών

    • NewsRoom


    H κύρια αιτία ενός hangover είναι η αφυδάτωση. To αλκοόλ μπλοκάρει την παραγωγή μίας ορμόνης του οργανισμού που βοηθά το σώμα να εξοικονομεί νερό , και αυτός είναι ο λόγος που πας συνέχεια στην τουαλέτα, όταν πίνεις αλκοόλ. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε καθόσουν και είπες να το ρίξεις λίγο έξω και καλά έκανες! Τι γίνεται όμως την επόμενη ημέρα;

    Δες μερικές συμβουλές για να επιβιώσεις μετά το hangover του Σαββατοκύριακου!

    Απόφυγε να πιεις φυσικό πορτοκάλι γιατί η οξύτητα που έχει το συγκεκριμένο φρούτο θα επιβαρύνει το στομάχι. Επίσης απόφυγε να πιεις και ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, τσάι γιατί θα σε αφυδατώσουν περισσότερο.

    Φάε κουάκερ ή ψωμί ολικής αλέσεως! Θα σου χαρίσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα αποκαταστήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

    Κατανάλωσε μπανάνες για τόνωση και ενέργεια! Πριν πέσεις για ύπνο και όταν ξυπνήσεις καλό είναι να πιεις ένα ποτήρι νερό μαζί με ένα ήπιο παυσίπονο. Το αλκοόλ από τη προηγούμενη ημέρα είναι ικανό να σου προκαλέσει πονοκεφάλους, τρέμουλο και ανεξήγητη πείνα.

    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φας ένα σάντουιτς με μπέικον, το οποίο συνδυάζει πρωτεΐνη με γλυκόζη και είναι κάτι που ο οργανισμός σου χρειάζεται οπωσδήποτε για αποθεραπεία. Απλά ψήσε σε μία σχάρα το μπέικον αντί να το τηγανίσεις!

    Απόφυγε την ασπιρίνη που ναι μεν θα σε ανακουφίσει από τυχόν πονοκεφάλους τον πόνο, αλλά μπορεί να σου προκαλέσει ναυτία και δυσπεψία.

    Πηγή: Followme



    ΣΧΟΛΙΑ