• LIFE&STYLE

    Ποιες είναι οι συνήθειες των πολύ πετυχημένων ανθρώπων; Αποκτήστε τις

    • NewsRoom


    Βλέπουμε στα περιοδικά, στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, αλλά και δίπλα μας, πετυχημένους ανθρώπους που έχουν πετύχει στη ζωή κι απολαμβάνουν απολαύσεις και υλικά αγαθά και σκεφτόμαστε πως υπήρξαν τυχεροί, πως η ζωή τους χαμογέλασε. Μόνο που μας διαφεύγει πως η τύχη μπορεί να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο για κάποια στιγμή στη διαδρομή της ζωής του, όμως η επιτυχία χρειάζεται δουλειά, επιμονή, προσήλωση και… μερικές καλές «μυστικές» συνήθειες.

    Όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι, ακολουθούν καθημερινά συνήθειες που τους βοήθησαν να φθάσουν στο στόχο τους και στη συνέχεια να διατηρήσουν όσα κατέκτησαν.

    Μάθετε λοιπόν τις «μυστικές» συνήθειες των πολύ πετυχημένων ανθρώπων κι αν θέλετε υιοθετήστε τις κι εσείς για να δείτε τη ζωή σας ν΄αλλάζει!

    1. Διαβάστε κάθε μέρα

    Το διάβασμα μας βοηθάει όσο δεν φαντάζεστε. Πρώτ΄απ΄όλα μπορεί να μας χαλαρώσει, εξασκεί το νου και τη σκέψη, ανοίγει τους ορίζοντές μας και μας μαθαίνει τόσα πράγματα που αλλιώς τα αγνοούμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός πολύ πετυχημένου ανθρώπου είναι ο Μπιλ Γκέιτς που κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί διαβάζει για μία ώρα. Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι που δημιούργησαν περιουσίες, έψαξαν, έμαθαν, διάβασαν.

    Βάλτε λοιπόν το διάβασμα στο πρόγραμμα, όπως μπορεί να έχετε τη γυμναστική (μακάρι να το κάνετε ήδη αυτό γιατί θα μιλήσουμε παρακάτω για τα καλά), το κομμωτήριο ή τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

    βιβλιοθήκη

    2. Οργανώστε αυτά που μαθαίνετε διαβάζοντας

    Διαβάζετε ένα υπέροχο βιβλίο ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης, φιλοσοφίας που σας κάνει να νιώθετε υπέροχα με τον εαυτό σας. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο ιστορίας, μάρκετινγκ, αρχιτεκτονικής που μπορεί να σας βοηθάει στη δουλειά σας, αφού αποκτάτε περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενό σας. Είστε ενθουσιασμένοι, νιώθετε πως μαθαίνετε τόσα πράγματα, όμως όταν σε λίγες μέρες θα έχετε τελειώσει αυτό το βιβλίο μπορεί μέσα σας να έχουν καταγραφεί οι γνώσεις, μάλλον δε θα θυμάστε και πολλά.

    Αν λοιπόν μια ιδέα, μια άποψη σας ενδιαφέρει πώς θα τη βρείτε εύκολα και γρήγορα; Απλώς κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης σημειώνετε ή υπογραμμίζετε αυτά που θέλετε. Ακόμη καλύτερα, σημειώστε τα με ένα στιλό σε ένα σημειωματάριο. Έτσι έχοντας τελειώσει ένα βιβλίο, εσείς θα έχετε… γράψει ένα άλλο, μικρότερο, μεστό που σίγουρα είναι φτιαγμένο για εσάς!

    3. Ξυπνήστε νωρίς το πρωί και μάλιστα… αμέσως

    Σπουδαίοι πετυχημένοι άνθρωποι όπως η Μαρίσα Μέγερ διευθύνων σύμβουλος της Yahοο ξυπνάνε πάντα νωρίς το πρωί. Φυσικά δεν είναι εύκολο, όμως σιγά σιγά μπορείτε να το καταφέρετε. Να κάποια χρήσιμα tips που θα σας κάνουν να το καταφέρετε

    • Επιλέξτε έναν ήρεμο ήχο ξυπνητηριού που δεν θα σας κάνει να πετιέστε από το κρεβάτι τρομαγμένοι.
    • Μην πατήσετε στο κινητό της την αναβολή, ώστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σε 5, 10 ή 15 λεπτά γιατί μετά θα αισθάνεστε πολύ χειρότερα.
    • Γράψτε μια λίστα το βράδυ πριν κοιμηθείτε με πράγματα που θέλετε να κάνετε μέσα στη μέρα. Και η πρώτη δουλειά που θα έχετε σημειώσει να είναι ευχάριστη ώστε να σας δώσει κίνητρο να σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι.

    4. Γυμναστείτε

    Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν βάλει την άσκηση, τη γυμναστική, τα σπορ στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Γιατί, όχι μόνο το σώμα κρατιέται σε φόρμα αλλά μας κάνει να αισθανόμαστε υγιείς, γεμάτοι ενέργεια, μειώνει σημαντικά το στρες και βελτιώνει τη μνήμη. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει πως οποιασδήποτε μορφής άσκηση κάνει τους ανθρώπους πιο δημιουργικούς αλλά και πιο έξυπνους. Η δικαιολογία «έχω πολλή δουλειά και καθόλου χρόνο για άσκηση» είναι από μόνη της η πιο αντιπαραγωγική φράση που μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας.

    Μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας, αφιερώστε αρκετές ώρες από τη ζωή σας σε καθημερινή βάση αν θέλετε πραγματικά να πετύχετε, όπως κάνουν οι μεγάλοι αθλητές, επιχειρηματίες κι όσοι έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους!

    5. Ξεκινήστε να δουλεύετε ακόμη κι αν δεν έχετε έμπνευση

    Υπάρχουν μέρες που δεν έχετε όρεξη για δουλειά και καθόλου έμπνευση. Μην αφεθείτε στην απραξία, περιμένοντας να βρείτε το κέφι σας. Ένας διάσημος συγγραφέας είπε πολύ σωστά κάτι που μπορεί να σας δώσει την ώθηση, να σηκωθείτε από τον καναπέ «Αν ένας συγγραφέας περιμένει τις ιδανικές συνθήκες για να δουλέψει, τότε θα πεθάνει χωρίς να έχει γράψει τίποτε».

    Πιέστε τον εαυτό σας λοιπόν και δουλέψτε για 20 λεπτά. Είναι σίγουρο πως μπαίνοντας σε αυτόν τον ρυθμό, θα σας έρθει το κέφι και η όρεξη για να συνεχίσετε. Ακόμη όμως κι έτσι να μην γίνει, θα έχετε κάνει ένα βήμα κι αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Αν τώρα μια συγκεκριμένη δουλειά είναι αυτή που σας φαίνεται «βουνό», αφιερώστε κάθε μέρα από μισή ώρα ώστε σύντομα να την έχετε ολοκληρώσει.

    6. Διαλογιστείτε

    Όλες οι έρευνες αποδεικνύουν ότι ο διαλογισμός μειώνει το στρες, βελτιώνει τη συγκέντρωση του νου και κάνει τους ανθρώπους αληθινά χαρούμενους, αφού έχουν έρθει σ΄ επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό. Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο να μπορέσεις ν΄αποκοπείς από τον εξωτερικό κόσμο για λίγη ώρα, να μη σκέφτεσαι τίποτα και να ηρεμήσεις. Όμως γίνεται.

    Ξεκινήστε με απλές ασκήσεις όπως εστίαση στον ρυθμό της αναπνοής για 5 λεπτά, δυο φορές τη μέρα. Αν οι σκέψεις δεν σας αφήνουν μιλήστε εσωτερικά κάνοντας μια δήλωση.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ZARA: 10+1 λευκά φορέματα σε διάφορα σχέδια – Το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδέες για να φορέσετε τη μίνι φούστα αυτή τη σεζόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πώς να φορέσετε τα δερμάτινα ρούχα και το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ