• LIFE&STYLE

    Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη!

    παστέλ φλοράλ


    Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης, η εποχή της οργάνωσης και για το σπίτι της τακτοποίησης. Υπάρχουν λοιπόν πολλά πράγματα που μπορούμε να οργανώσουμε στο σπίτι μας, τώρα την άνοιξη. Ξεκινάμε την οργάνωση του σπιτιού μας από το γραφείο, το χολ, την κουζίνα, τη λινοθήκη, τη ντουλάπα μας.

    1. Οργανώστε το γραφείο σας

    Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

    Πρώτ΄απ΄όλα καθαρίστε το έπιπλο του γραφείου σας, απ΄ότι έχει πάνω κι έπειτα πετάξτε τυχόν χαρτιά, σημειώσεις, περιοδικά που δεν χρειάζεστε. Κάντε το ίδιο με τα συρτάρια. Σίγουρα θα έχετε πολλά καλώδια εκεί τριγύρω. Αφαιρέστε αυτά που δεν χρησιμοποιείτε και βάλτε αυτοκόλλητα χαρτάκια στα καλώδια, που θα αναγράφουν ποιο μηχάνημα, υπολογιστή κλπ εξυπηρετούν. Πάρτε μικρά ή μεγάλα κουτιά για να αποθηκεύσετε σε διπλανά ντουλάπια ή βιβλιοθήκες έγγραφα και χαρτιά, ώστε να μην τα έχετε όλα μαζί και σκονίζονται. Έτσι θα τα έχετε όλα οργανωμένα. Τέλος, με ειδικό πανί, καθαρίστε τον υπολογιστή, το πληκτρολόγιο αλλά και τη λάμπα σας!

    2. Οργανώστε το χωλ σας

    Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

    Το χωλ σε πολλά σπίτια είναι το πιο ακατάστατο μέρος. Παπούτσια, μπουφάν, κλειδιά, τσάντες πρέπει να τακτοποιηθούν. Καρφώστε στον τοίχο λοιπόν μια κρεμάστρα για τα μπουφάν και τις  τσάντες, πάρτε μεγάλα ψάθινα καλάθια για να τοποθετήσετε παπούτσια και πείτε σε κάθε μέλος της οικογένειας ποιο είναι το δικό του και τι πρέπει να κάνει κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι.

    3. Οργανώστε την κουζίνα σας 

    Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

    Ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας και πετάξτε όλα τα τρόφιμα που έχουν λήξει. Πιστέψτε μας, θα είναι πολλά. Έπειτα, κάθε μέρα βγάζετε όλα τα τρόφιμα, μπαχαρικά, πιάτα από τα ράφια και καθαρίστε καλά τα ντουλάπια. Τοποθετήστε τα ξανά μέσα, καθαρίζοντας και τις συσκευασίες. Μπορείτε να πάρετε μικρά κουτιά ή τάπερ, ώστε να τοποθετείτε μέσα όλα τα μπαχαρικά για παράδειγμα προκειμένου να μην λερώνουν το ράφι, αλλά κι εσείς να τα βρίσκετε πιο εύκολα όταν θα μαγειρεύετε. Αφιερώστε ένα ράφι ή ντουλάπι σε βιβλία ή περιοδικά μαγειρικής. Και μια ωραία διακοσμητική νότα θα δώσουν στην κουζίνα σας αλλά κι εσείς θα χαίρεστε να τα ξεφυλλίζετε και ν΄ανακαλύπτετε νέες συνταγές.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο σοβαρός λόγος που πρέπει να βγάζουμε φωτογραφία την κουζίνα μας πριν φύγουμε διακοπές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασχαλινές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα φλοράλ στη διακόσμηση του σπιτιού μας; – 5 x 3 ιδέες!



    ΣΧΟΛΙΑ