• LIFE&STYLE

    Ο πρώτος δικηγόρος-ρομπότ μόλις προσελήφθη από μια δικηγορική φίρμα


    Οι δικηγόροι είναι διαβόητοι εξαιτίας της ικανότητάς τους να είναι ακόλαστοι και συνωμοτικοί, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα έχει και ο ROSS. Ρωτήστε τον ROSS για κάποια σπάνια δικαστική διαμάχη που έλαβε χώρα 13 χρόνια πριν και εκείνος όχι μόνο θα ψάξει για την υπόθεση σε κλάσματα δευτερολέπτων – χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί – αλλά θα σας ανακοινώσει τις πληροφορίες σε απλή και κατανοητή γλώσσα.

    Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να κάνει είναι να σας φτιάξει καφέ. Όχι ότι θα τον κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό, μιας και ο ROSS αποτελεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

    Χρησιμοποιεί την τεράστια υπολογιστική δύναμη του IBM Watson προκειμένου να εισέρχεται σε τεράστιες βάσεις δεδομένων και εν καιρώ θα μαθαίνει πώς να εξυπηρετεί καλύτερα τους χρήστες του.

    “Οι δικαστικές αποφάσεις είναι γραμμένες σε απλή, καθημερινή γλώσσα και όχι σε στήλες και γραμμές, κάτι που βοηθάει το λογισμικό να αντεπεξέλθει καλύτερα”, είπε ο Andrew Arruda, CEO και συνιδρυτής της ROSS Intelligence.

    Η πρόκληση της κατασκευής του ROSS, όπως λέει, ήταν να τον φτιάξουν σαν έναν αυθόρμητο και πραγματικό συνεργάτη. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να προγραμματιστεί για να απαντάει σε κανονικές ερωτήσεις και όχι σε κωδικοποιημένες λέξεις.

    Όμως η σκληρή δουλειά φαίνεται να απέδωσε καρπούς, καθώς ο ROSS μόλις κατάφερε να “προσληφθεί” στη νέα δικηγορική φίρμα Baker & Hostetler, η οποία εξειδικεύεται σε υποθέσεις χρεοκοπίας. Ο Arruda αναφέρει ότι πολλές άλλες φίρμες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να “προσλάβουν” τον ROSS, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

    Στον τέλειο κόσμο του Arruda, όλες οι δικηγορικές φίρμες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να αποδώσουν δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή, περίπου το 80% των Αμερικανών που χρειάζονται δικηγόρο δεν μπορούν να τον αντέξουν οικονομικά, όπως εξηγεί. Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την υπερπροσφορά των δικηγόρων στη χώρα.

    “Με τον ROSS, οι δικηγόροι θα μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετήσουν το τεράστιο κοινό που τους έχει ανάγκη”, λέει ο Arruda.

    Με άλλα λόγια, με τη χρήση δικηγόρων-ρομπότ όπως ο ROSS, οι δικηγορικές φίρμες θα μπορούν να χρεώνουν πολύ λιγότερα τους πελάτες τους, αφού δε θα πληρώνουν κάποιον άνθρωπο (που απαιτεί πληρωμή για να παρέχει υπηρεσίες) να χειριστεί τις υποθέσεις τους.

    Επιπλέον, όλοι οι άνεργοι δικηγόροι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να αποτελέσει την οικονομική εναλλακτική για τους πελάτες τους.

    Και όταν θα πλησιάζει η ώρα της δικαστικής διαμάχης, όλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από όσα θα μπορούσε να προσφέρει ένα ρομπότ όπως ο ROSS, σύμφωνα με τον Arruda.

    “Ο νόμος είναι ίδιος για όλους”, λέει ο Arruda. “Δεν έχει σημασία αν έχεις 20 συνεργάτες να κοιτάνε μια υπόθεση ή μόνο έναν το λογισμικό του ROSS, θα πάρεις αυτό που έχεις ανάγκη”.

    Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία βλέπει τον ROSS ως έναν δυνατό παίκτη εκτός συναγωνισμού που θα μπορεί να αναμετρηθεί επάξια με τον οποιονδήποτε.

    “Με τον ROSS, οι δικηγόροι θα μπορούν να αφοσιωθούν στον πελάτη και να εξαντλήσουν τη δημιουργικότητά τους, αντί να σπαταλούν ώρες ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ερευνώντας εκατοντάδες παλιές υποθέσεις, προκειμένου να βρουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την κάθε περίπτωση”, καταλήγει ο Arruda.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ti-kanoun-iaponezi-ke-zoun-perissotero-ap-ton-kathena/45696

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mia-mera-sto-mousio-tilepikinonion-tou-ote/45712

     



    ΣΧΟΛΙΑ