• LIFE&STYLE

    Ο απόλυτος οδηγός για τις over the knee boots

    • NewsRoom


    Οι μπότες πάνω από το γόνατο ανήκουν στα παρεξηγημένα κομμάτια της μόδας. Πολλές από εσάς τις έχετε συνδέσει με χαμηλής αισθητικής σύνολα, που δεν αποπνέουν φινέτσα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό το bad reputation σίγουρα έπαιξε η ταινία Pretty Woman και οι εμφανίσεις της Julia Roberts με ψηλές μαύρες δερμάτινες μπότες. Το μόνο στοιχείο τους που πρέπει να κρατήσετε από εκείνη την ταινία, όμως, είναι ο σέξι χαρακτήρας τους, γιατί φορώντας τες με τον σωστό τρόπο σίγουρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες. Άλλωστε, οι σχεδιαστές παρουσιάζουν κάθε fall winter σεζόν over the knee boots σε νέες εκδοχές με διαφορετικά ύψη, χρώματα και υλικά και ο φετινός χειμώνας δεν αποτελεί καμία εξαίρεση, με τις μπότες αυτές να βρίσκονται στην κορυφή των shoe trends.

    Φυσικά, οι απανταχού fashionistas τις εμπιστεύονται τυφλά και στα street style look τους αποδεικνύοντας έμπρακτα, πως μπορούν να είναι κομψές και στιλάτες. Να,ι σίγουρα σε αυτά τα κορίτσια όλα πάντα δείχνουν πολύ πιο όμορφα και τα καλλίγραμμα κορμιά τους γίνονται ο τέλειος καμβάς για κάθε κομμάτι όμως αυτό δε σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμά τους. Ομολογουμένως είναι λίγο πιο tricky για εμάς, τις υπόλοιπες κοινές θνητές, το να ενσωματώσουμε ένα τόσο εντυπωσιακό παπούτσι στην καθημερινή μας γκαρνταρόμπα. Ωστόσο, εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε σωστά, με στιλ και άποψη!

    over-the-knee-boots-11.jpg

    Να θυμάστε:

    1. Ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ύψους και κιλών, εξάλλου δείχνουν τα άκρα να μοιάζουν ψηλότερα και χαρίζουν πόντους. Το μόνο που έχετε να προσέξετε είναι η αντιστοιχία του τακουνιού με το ύψος σας, όπως ισχύει για κάθε παπούτσι, για να υπάρχει ισορροπία στην εικόνα σας.
    2. Αντιμετωπίστε τες όπως ακριβώς οποιοδήποτε άλλο μποτάκι σας. Εάν είστε καινούριες στον κόσμο των over the knee boots, τότε καλύτερα επιλέξτε μαύρη απόχρωση και suede ύφασμα. Τέτοια μοντέλα είναι πιο ήσυχα και πιο ευκολοσυνδύαστα.
    3.  Η αγορά είναι γεμάτη από αυτές τις πανύψηλες μπότες για να διαλέξετε το ύφασμα, το χρώμα και το τακούνι που θέλετε, ανάλογα με τις ανάγκες και το προσωπικό σας ύφος. Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε κάτι που μπορείτε να υποστηρίξετε και ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική της υπόλοιπης γκαρνταρόμπας σας.
      over-the-knee-boots-2.jpgover-the-knee-boots-3.jpg

    Βασικοί κανόνες:

    • Να μην έχετε εκτεθειμένο μεγάλο μέρος της επιδερμίδας σας. Θα πρέπει ένα ρούχο σας να καλύπτει εντελώς το επάνω ή κάτω μέρος τους σώματος, δηλαδή μακρύ παντελόνι ή μπλούζα με μακριά μανίκια
    • Το δέρμα που θα φαίνεται ανάμεσα από την μπότα και το κάτω ρούχο δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 12 εκατοστά. Επομένως, όσο πιο κοντός είναι ο ποδόγυρος, τόσο πιο ψηλά πρέπει να φτάνει και η μπότα.
    • Δεν είναι ανάγκη να φαίνονται ολόκληρες! Μπορείτε να τις συνδυάσετε με ρούχα που πέφτουν ακριβώς πάνω στην αρχή της μπότας και ρούχα που κρύβουν κάποιο μέρος της, όπως maxi φορέματα ή midi φούστες.
    • Δεν πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς στο πόδι, ιδανικά δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενές, ούτε πολύ χαλαρές.
    • Καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε στη δουλειά, ειδικά εάν εργάζεστε σε κάποιο αυστηρό corporate περιβάλλον και να τις κρατήσετε για τις βόλτες σας. Η μόνη επιλογή που έχετε είναι οι φλατ ή εκείνες με χαμηλό τακούνι, που θα πρέπει να καλύπτονται μερικώς όπως για παράδειγμα με μία zip culotte.
      over-the-knee-boots-6-munH1.jpg
      over-the-knee-boots-1.jpg

    Πώς να τις φορέσετε:

    Με τα πάντα! Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο σωστός συνδυασμός τους, γι’ αυτό να έχετε πάντα στο μυαλό σας τους κανόνες που αναφέραμε παραπάνω, όταν δημιουργείτε ένα outfit. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τις top επιλογές και τους ασφαλείς συνδυασμούς:

    • Πάνω από skinny jeans
    • Με μίνι φούστες και φορέματα
    • Με σορτς
    • Με ασύμμετρα φορέματα και φούστες ή με αποκαλυπτικά σκισίματα
    • Με chunky πλεκτά πουλόβερ και με oversized φούτερ που μπορούν να φορεθούν και ως φόρεμα
    • Με midi ποδόγυρους για πιο chic looks
    over-the-knee-boots-5.jpg



    ΣΧΟΛΙΑ