• LIFE&STYLE

    Πρώην πράκτορες της Μοσάντ παρακολουθούσαν τα θύματα του Γουάινσταϊν

    • NewsRoom
    Ρόουζ ΜακΓκάουαν

    Ρόουζ ΜακΓκόουαν


    Νέες απίστευτες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με τις οποίες, ο παραγωγός είχε προσλάβει πρώην μυστικούς πράκτορες της Μοσάντ για να παρακολουθούν τις γυναίκες και να τις αναγκάσουν να κρατήσουν τη σιωπή τους.

    Η μία εταιρεία που προσέλαβε ο Γουάινσταϊν ήταν η Black Cube, εταιρεία υπηρεσιών πληροφοριών με έδρα το Τελ Αβίβ που στα ηγετικά στελέχη της είναι πρώην αξιωματούχοι της Μοσάντ. Η άλλη είναι η Kroll, εταιρεία ερευνών με έδρα το Μανχάταν.

    Σύμφωνα με το New Yorker, ο 65χρονος είχε μία στρατιά κατασκόπων τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2016. Το περιοδικό επικαλείται δεκάδες έγγραφα και επτά πρόσωπα που ενεπλάκησαν άμεσα στις προσπάθειες του παραγωγού να εμποδίσει -μάταια όπως αποδείχθηκε- τη δημοσίευση των κατηγοριών σε βάρος του.

    Μια Ισραηλινή πρώην πράκτορας, υπάλληλος της Black Cube, της οποίας το συμβόλαιο προέβλεπε αμοιβή τουλάχιστον 200.000 δολαρίων, προσποιήθηκε την ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών και ήρθε σε επαφή με την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν που είναι μια από τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Γουάινσταϊν για βιασμό.

    Η πράκτορας της Black Cube ηχογράφησε κρυφά ώρες συνομιλιών με την Μακ Γκάουαν, η οποία ετοιμάζεται να εκδώσει τα απομνημονεύματά της, υπό τον τίτλο «The Brave», ένα βιβλίο που προκαλούσε ανησυχία στον παραγωγό. Η ίδια πράκτορας ήρθε σε επαφή και με δημοσιογράφους που ερευνούσαν τις κατηγορίες για την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Γουάινσταϊν, κυρίως με τον ρεπόρτερ του New Yorker Μπεν Ουάλας, για να μάθει τι πληροφορίες διέθεταν.

    Επίσης, η εταιρεία Kroll έστειλε στον Γουάινσταϊν 11 φωτογραφίες του με την Μακ Γκάουαν, από εκδηλώσεις χρόνια μετά την επίθεση σε βάρος της, προκειμένου να μην γίνουν πιστευτές οι κατηγορίες της.

    Η ομάδα του Γουάινσταϊν έκανε έρευνα και για τους ίδιους τους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελό τους την προσωπική και σεξουαλική τους ζωή, προηγούμενες δημοσιογραφικές τους έρευνες και εν δυνάμει αντιδικίες τους, σε μια προσπάθεια να τους διαψεύσουν, να τους δυσφημίσουν ή να τους εκφοβίσουν. Για παράδειγμα, είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία για την πρώην σύζυγο του Ουάλας.

    Σύμφωνα με το New Yorker, ο παραγωγός απέσπασε επίσης πληροφορίες από τον Ντίλαν Χάουαρντ, διευθυντή σύνταξης της American Media Inc. που εκδίδει το κουτσομπολίστικο αμερικανικό περιοδικό National Enquirer. Ενας από τους δημοσιογράφους του περιοδικού τηλεφώνησε στην πρώην σύζυγο του σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροντρίγκεζ για να τής σχολιάσει αρνητικά την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν, με την οποία ο σκηνοθέτης επρόκειτο να αρραβωνιαστεί, ωστόσο η σχέση τους έλαβε τέλος.

    Η εκπρόσωπος του Γουάινσταϊν, Σάλι Χόφμιστερ δήλωσε στο New Yorker: «Ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας να υποδηλώνεται ότι πρόσωπα ήταν στόχοι ή αντικείμενο απόπειρας εκβιασμού» και επικαλέστηκε συνωμοσία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηθοποιός κατηγορεί τον Ed Westwick για βιασμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταλμα σύλληψης για τον 58χρονο – βαριές κατηγορίες για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοκτόνησε Βρετανός βουλευτής μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση



    ΣΧΟΛΙΑ