• LIFE&STYLE

    Νέα έρευνα: Οι φαλακροί άνδρες είναι εξυπνότεροι, ισχυρότεροι και πιο σέξι

    τζεισον σταθαμ


    Είναι επίσημο πια: το φαλακρό κεφάλι αρέσει!

    Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το φαλακρό κεφάλι στην εμφάνιση των ανδρών, ειδικά αυτών που έχουν ηλικία 35 – 45, θεωρείται ένα γοητευτικό χαρακτηριστικό. Η γενετική απώλεια τρίχας που κάποτε ήταν σημάδι γήρανσης, πλέον αποτελεί σημάδι ενός σοφού, ισχυρού και σέξι άντρα!

    Ας δούμε την έρευνα πιο αναλυτικά:

    Ο Δρ Frank Muscarella από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα πραγματοποίησε μια έρευνα με εκπληκτικά αποτελέσματα. Η έρευνα ζητούσε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τους άντρες, με βάση τις τέσσερις αυτές κατηγορίες: φυσική ελκυστικότητα, επιθετικότητα, ηρεμία και κοινωνική ωριμότητα.

    Ο Muscarella βρήκε ότι οι φαλακροί άντρες θεωρούνται πιο ειλικρινείς, πιο έξυπνοι αλλά και πιο αυταρχικοί, σε σχέση με τους άντρες που δεν είναι καραφλοί. Μέσα από την έρευνα φάνηκε, επίσης, ότι οι γυναίκες εμπιστεύονται περισσότερο τους πρώτους, θα ζητούσαν από αυτούς πιο εύκολα συμβουλές και θα ένιωθαν πιο άνετα να συζητήσουν μαζί τους.

    Ωστόσο, οι βαθμολογίες των φαλακρών αντρών στην κλίμακα φυσικής ελκυστικότητας, δεν ήταν τόσο υψηλές. Δεν μπορούν όλοι να είναι ο Vin Diesel ή ο Jason Statham. Αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία, καθώς τα χαρακτηριστικά της κυριαρχίας, της ισχύος, της δύναμης και την εξυπνάδας που τους αποδίδονται, αποτελούν ένα καλό πακέτο που τους κάνει να είναι σέξι.

    Μια μελέτη στην Κοινωνική Ψυχολογία και την Επιστήμη της Προσωπικότητας επιβεβαιώνει περαιτέρω τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς έδειξε, επίσης, ότι οι φαλακροί άντρες θεωρούνται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, πιο αρρενωποί και πιο έξυπνοι. Επομένως, θα πρέπει να σταματήσετε να αγχώνεστε εάν βρίσκεστε στην κατηγορία των φαλακρών αντρών.

    Πάντως, τα αραιωμένα μαλλιά ίσως να μην εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, οπότε αν είστε στη φάση που αραιώνουν μπορεί να είναι καλύτερη λύση το να τα ξυρίσετε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέσσερις συμβουλές από ειδικούς για να αναζωογονήσετε τη σχέση σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άντρες και γυναίκες ορίζουν διαφορετικά την απιστία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Άντρες: Υπάρχει τρόπος να καθυστερήσετε το γκριζάρισμα των μαλλιών σας



    ΣΧΟΛΙΑ